Foto: SAUL LOEB

Der er stort set dødt løb mellem Barack Obama og Mitt Romney knap et døgn før valget. Dog har den demokratiske præsident et lille forspring i nogle af de afgørende stater, viser ny meningsmåling.

Nationalt støtter 48 procent af de adspurgte vælgere præsident Barack Obama, mens 46 procent bakker den republikanske udfordrer Mitt Romney op. Det viser en ny meningsmåling lavet for Reuters/Ipsos.

I svingstaterne fastholder Obama en føring på fire procentpoint i Ohio og er ligeledes en smule foran i Virginia og Colorado, mens Romney fører med et procentpoint i Florida. Det skriver Reuters.

Ifølge interviewer Julia Clark fra det globale forskningsselskab Ipsos peger flere ting, heriblandt Obamas føring i Ohio, i retning af et genvalg til præsidenten.

I valgets nok vigtigste svingstat, Ohio, fører Obama således med en opbakning på 50 procent mod Romneys 46 procent.

I Virginia fastholder Obama også et lille forspring på 48 procent mod 46 procent til Romney, og i Colorado er demokraten ligeledes på 48 procent - blot et mulehår foran Romneys 47 procent. Imens har Romney en lille føring i USAs mest folkerige stat, Florida, hvor 48 procent af vælgerne står til at stemme på republikaneren, mens 47 procent støtter Obama.

En sejr i det amerikanske præsidentvalg er ikke baseret på en populær stemmeoptælling. I stedet skal en præsidentkandidat nå over grænsen på 270 valgmandsstemmer, der er givet til hver stat baseret på befolkningens størrelse, for at vinde valget.

- Obama har kun brug for et par af svingstaterne, siger Julia Clark til Reuters og fortsætter:

- Og det tyder på, at han vinder en eller to af dem.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.