Bill Wyman.
Bill Wyman. Foto: Ulrich Perrey

Bill Wyman var bassist i Rolling Stones i årene 1962 til 1993, mens det ikoniske rockband var på toppen. Nu kæmper den aldrende musiker med helbredet.

Ifølge BBC har 79-årige Wyman fået konstateret prostatakræft, som han allerede er i behandling for.

»Han er i behandling og forventes at komme sig fuldstændig, da sygdommen blev opdaget på et tidligt stadie,« fortæller Bill Wymans talsmand til det engelske medie.

123

Bill Wyman, der blev født under navnet William Perks i London, blev optaget som bassist i Rolling Stones i 1962 som erstatning for den hidtidige bassist Dick Taylor, som havde forladt bandet. Rygtet vil vide, at Wyman fik jobbet i det endnu ukendte band, fordi han havde sin egen forstærker.

Artiklen fortsætter under billedet.

Arkivbillede: En ung Bill Wyman.

Da Rolling Stones var på toppen fik Wyman, som var noget ældre end de andre medlemmer, tilnavnet 'den kedelige', fordi han påtog sig opgaven at bestyre bandets omfattende scrapbøger, som var fyldt med fotos, sangtekster mm., der dokumenterede Rolling Stones' himmelflugt mod en status som et af verdens største musiknavne.

I 1993 forlod Wyman bandet, og selvom han flere gange siden har spillet sammen med Mick Jagger og co., har bassisten på det bestemteste afvist at vende tilbage på permanent basis.

brudspilt

»Jeg forlod Stones fordi deres musik virkelig irriterer mig, så hvorfor skulle jeg dog gå rundt og lytte til det? Når du er en Rolling Stone, laver du ikke andet end Stones-musik. Mit liv er mere spændende, nu hvor jeg ikke er medlem,« sagde Bill Wyman ifølge BBC til Bild i 1998.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bill Wyman fotograferet i 2011.

Siden han forlod Rolling Stones, har Wyman indspillet plader og tourneret med sit eget band, Bill Wyman's Rhythm Kings.

Men som en ægte Rolling Stone er Bill Wyman skam også leveringsdygtig i skandaler. I 1980erne giftede han sig med den 18-årige model Mandy Smith. Han var dengang 52 år gammel - og havde været sammen med hende, siden hun var 14.

MUSIC-ROLLINGSTONES

Da skandalen om den tidligere BBC-vært Jimmy Saviles misbrug af over 1.000 børn begyndte at rulle, henvendte Wyman sig selv til politiet for at høre, om de ville afhøre ham om forholdet til den meget unge model. Det var dog ikke tilfældet.

Bill Wyman spillede sidst sammen med Rolling Stones ved bandets 50 års jubilæumskoncert i 2012.

Hans talsmand fortæller i en pressemeddelelse, at Bill Wymans familie ønsker fred, mens musikeren behandles for sin kræftsygdom.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.