Et foto af en mand, der skærmer en kvinde og stryger hende over ansigtet, mens kuglerne flyver om ørerne på dem under en musikfestival i Las Vegas, er gået verden rundt i kølvandet på massakren i den amerikanske storby.

Nu fortæller fotografen bag det allerede ikoniske billede om de dramatiske minutter, hvor han fór rundt i kugleregnen for at dokumentere det værste masseskyderi i USAs nyere historie.

Amerikanske David Becker var på arbejde for billedbureauet Getty for at dække country-festivalen Route 91 Harvest, som årligt finder sted i Las Vegas. Her havde han netop fået det sidste billede i kassen og havde forladt festivalpladsen midt på Las Vegas' hovedgade og havde sat sig til rette i presseteltet for at kigge sine billeder igennem, da han hørte de første skud.

»Jeg gik ud for at se, hvad der foregik, og en sikkerhedsvagt sagde, at det bare var fyrværkeri, så jeg gik tilbage til arbejdet. Næste gang jeg hørte knaldene, sagde nogen til mig, at det bare var højtalerne eller lydudstyret, og igen tog jeg tilbage til presseteltet og fortsatte arbejdet. Så kom lydene igen, og på samme tidspunkt begyndte folk at flygte,« skriver David Becker i en udtalelse, som er sendt til flere medier, bl.a. Daily Mail.

Foto: DAVID BECKER
Vis mere

Selvom fotografen ikke anede, hvad der foregik, besluttede han sig for at knipse løs, mens folk løb mod ham med rædslen malet i ansigterne og tårerne løbende ned ad kinderne. Flere talte i mobiltelefon, andre forsøgte at skjule sig, og rundt omkring kunne han se fremmede hjælpe hinanden med at komme væk.

Det var på dette tidspunkt - mens den seneste melding endnu lød på, at lydene blot kom fra højtalerne - at han så det unavngivne par fra det ikoniske billede.

»Folk dukkede sig. De frygtede for deres liv. En kvinde snublede lige foran mig. En mand skærmede en kvinde med sin egen krop, før jeg så dem begge rejse sig og løbe væk. En mand i kørestol blev hjulpet hen til en udgang,« fortæller David Becker om de kaotiske minutter.

Foto: David Becker
Vis mere

Det var først, da han igen vendte tilbage til presseteltet og ringede til en kollega, at han fandt ud af, at politiet havde afspærret området og erklæret situationen for alvorlig.

»Så begyndte jeg at kigge mine billeder igennem, og det jeg så var helt uvirkeligt. Det havde været så mørkt derude, at jeg ikke kunne se detaljerne. Jeg så bare en masse mennesker ligge på jorden og tænkte, at de bare skjulte sig og 'spillede død', men nu kunne jeg se folk, der var dækket af blod, og jeg tænkte, at det her var seriøst,« siger David Becker.

»Da jeg så billedet af en kvinde, der lå på jorden dækket af blod, blev jeg ramt af situationens alvor - da gik det op for mig, at folk var ved at blive slået ihjel.«

Se det omtalte billede herunder:

59 mennesker mistede livet, og flere hundrede andre blev såret, da Las Vegas søndag nat oplevede, hvad der nu kaldes det værste masseskyderi i USAs nyere historie.

Her havde den 64-årige pensionerede revisor Stephen Paddock forskanset sig på sit hotelværelse 32135 på Mandalay Bay, der ligger skråt over for festivalpladsen. Gennem to vinduer, som han havde smadret i sin suite, skød han mod de 22.000 publikummer.

Politiet fik de første meldinger om skud klokken 22:08 lokal tid. Efterfølgende er det kommet frem, at gerningsmanden skød i godt elleve minutter med få pauser, før der blev stille klokken 22:19.

Senere fandt politiet den hovedmistænkte død på værelset, hvor han havde fundet en pistol frem og vendt den mod sig selv, før politiet kunne trænge ind til ham.

Gerningsmandens motiv er endnu ukendt.

Foto: David Becker
Vis mere