Under titlen: 'Hey ven, kan du lige give mig en hånd' har robotproducenten Boston Dynamics delt en reklamevideo for deres seneste påfund.

Den har siden mandag delt sig som en steppebrand på de sociale medier, hvor der tilsyneladende er konsensus om, at den firbenede og gule robot meget vel kan være enden på menneskeheden.

Videoen har nemlig skabt massiv debat, og i kommentarfeltet på YouTube samt på Twitter udtrykker flere bekymring. Her er et lille udpluk:

'Undergangen er nær.'

'Døden er tættere, end vi troede.'

'Det slutter her for vores art. Vi er færdige'

'Vi har tabt :('

Andre pointerer, at den heldigvis er menneskestyret, så den trods alt ikke er helt så selvstændig.

Virksomheden bag, Boston Dynamics, giver i videoen et indblik i, hvad den lille robot er i stand til. Her ser man to nogenlunde ens robotter, der hjælper hinanden med at åbne en dør og gå igennem den.

Særligt den ene robot, der har en arm på hovedet, lader til at skræmme. Den er nemlig i stand til at dreje håndtaget, holde døren med sit ene ben, hvorefter den åbner døren helt med sin arm på hovedet. Herefter holder den døren for sin 'ven', der langsomt kan gå igennem døråbningen.

Robotten er en såkaldt SpotMini, og er knap en meter høj og vejer 30 kilo. Ifølge producenten kan den desuden bære en vægt på 14 kilo.

Men SpotMini er langt fra det eneste skud på stammen fra robotverdenen den seneste tid. Sidst i oktober kunne virksomheden Hanson Robotics præsentere robotten Sophia, der, foruden at ligne et menneske på en prik, også er i stand til at kommunikere med mennesker.

Det kom blandt andet til et udtryk i et interview med det amerikanske medie CNBC ved konferencen Future Investment Initiative, hvor det blandt andet kom frem, at Saudi-Arabien havde givet Sophia et statsborgerskab.

Robotten Sophia Vis mere

»Jeg vil gerne takke kongeriget Saudi-Arabien. Jeg er meget stolt og beæret over denne unikke anerkendelse. Det er historisk at være den første robot i verden, der modtager et statsborgerskab,« sagde Sophia blandt andet i interviewet med CNBC.

Se interviewet Sophia herunder: