Indbyggertallet i den belgiske landsby Néchin er steget stødt, siden Frankrigs præsident varslede en millionærskat på 75 procent på aktiver over 9,5 millioner kroner.

FRANKRIG: Den socialistiske præsident François Hollande deler vandene i Frankrig med sin millionærskat, der betyder, at personer med aktiver på over 9,5 millioner kroner skal betale 75 procent i skat over en toårig periode. Nogen mener, at han har fundet en medicin mod landets stagnerede økonomi, andre såsom skuespilleren Gérard Depardieu forlader landet.

Borgmesteren i den belgiske landsby Néchin blot få minutters kørsel fra grænsen til Frankrig bekræfter over for Reuters, at den rige franskmand, der er kendt for sine filmroller i »Historien om Martin Guerre« og »Cyrano de Bergerac«, er en af de seneste tilflyttere, og han overvejer at skifte statsborgerskab.

Borgmesteren, Daniel Senesael, siger til nyhedsbureauet, at Depardieu slutter sig til cirka 2.800 nytilkommende franskmænd i Néchin og omegn, heriblandt Mulliez-familien, der ejer dagligvarekæden Auchan og sportskæden Decathlon, og som i årevis har boet i området. Det svarer til godt en tredjedel, og tendensen er stigende.

Franske medier skriver ifølge AP, at flere rige franskmænd mistænkes for at være på flugt fra millionærskatten, der ikke findes i Belgien, og at Storbritannien, Schweiz og Belgien er populære destinationer.

Tidligere på året kom det frem, at Frankrigs rigeste mand, Bernard Arnault, havde søgt om belgisk statsborgerskab for at beskytte sin formue på 32 milliarder euro, der gør ham til verdens fjerderigeste mand.

Det kostede ham blandt andet en forside på Frankrigs største centrum-venstreavis Libération, der bragte overskriften »Casse-toi riche con!« (»Skrid med dig, rige svin!«, red.).

Arnault understregede senere, at han fortsat vil betale skat i Frankrig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.