Lyt til artiklen

En såkaldt 'gag order' er blevet udstedt i den opsigtsvækkende sag om den fire-årige pige Athena.

Det betyder, at politiet ikke må udtale sig om efterforskningen af sagen. Overhovedet.

Det er Oklahoma State Bureau of Investigation (OSBI), som står for efterforskningen af sagen, der selv har oplyst, at man er blevet pålagt en 'gag order'.

»Distriktsdommer David Stephens har underskrevet en 'gag ordre', der forbyder politiet i at komme med offentlige kommentarer til Athena Brownfield-efterforskningen,« lyder det i en opdatering fra OSBI.

Fire-årige Athena Brownfield har været forsvundet siden tirsdag.
Fire-årige Athena Brownfield har været forsvundet siden tirsdag. Foto: Politifoto
Vis mere

Ordren – der reelt betyder, at politiet har fået mundkurv på – er gældende, indtil der kommer en anden kendelse i sagen.

Det vides derfor endnu ikke, om de jordiske rester af et barn, der blev fundet i den amerikanske delstat Oklahoma i sidste uge, kan være den forsvundne pige.

Siden begyndelsen af måneden har man i den lille by Cyril ledt efter Athena Brownfield, efter det stod klart, at hun var væk.

Efterforskerne fik første gang kendskab til sagen, da en lokal ansat i postvæsenet fik øje på en fem-årige pige, som gik alene rundt på gaden i byen.

Her ses et billede af den anden anholdte i sagen, Ivon Adams.
Her ses et billede af den anden anholdte i sagen, Ivon Adams. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation
Vis mere

Hun viste sig at være Athenas storesøster – men lillesøsteren var ingen steder at finde.

De to piger havde været i pleje hos ægteparret Alysia Adams og Ivon Adams, som efterfølgende begge er blevet sigtet i sagen.

Hvor kvinden er sigtet for to tilfælde af omsorgssvigt af børn, er manden blevet sigtet for et tilfælde af drab og for et tilfælde af omsorgssvigt af et barn.

Retsdokumenter fra sagen, som blandt andet CNN og Fox News har fået indsigt i, afslørede i sidste uge, hvad politiet mener, der kan være sket i sagen.

Her ses et billede af den første anholdte i sagen, Alysia Adams.
Her ses et billede af den første anholdte i sagen, Alysia Adams. Foto: Oklahoma State Bureau of Investigation (OSBI)
Vis mere

Af dokumenterne fremgår det, at Alysia Adams under afhøring skal have tilstået, at hendes mand 25. december 'slog Athena og holdt hende i armene'.

»Athena bevægede sig ikke, og hendes øjne var dårligt nok åbne,« har efterforskeren Brenna Alvarez skrevet i rapporten om overfaldet, der skal være sket i ægteparrets hjem.

»Han (Ivon Adams, red.) lagde hende ned på jorden og slog hende mindst tre gange yderligere i brystet,« lyder den voldsomme beskrivelse, som slutter:

»Athena bevægede sig aldrig igen efter det.«

Der er ikke meldt noget om, hvad motivet kan have været.

Tirsdag aften i sidste uge kunne Oklahoma State Bureau of Investigation i en pressemeddelelse så oplyse, at man havde fundet liget af et barn 'uden for Rush Springs'.

I meddelelsen lød det videre, at liget nu skulle undersøges nærmere, før man med sikkerhed kan fastslå identiteten.

Det var samtidig den sidste offentlige besked, der er kommet fra politiet i sagen – indtil man mandag kunne meddele, at man var blevet pålagt den omtalte 'gag order'.