Rekordhøje smittetal og indlæggelser – også blandt børnene.

I slutningen af december kunne USA rapportere sit hidtil højeste antal daglige smittetilfælde med coronavirus.

For torsdag viste et syv dages gennemsnit, at der blev dagligt blev registreret et antal smittede på 355.990, skriver CNN.

Et tal, der ifølge landets førende ekspert i infektionssygdomme, dr. Anthony Fauci, med al sandsynlighed endnu ikke har nået toppen.

»Taget vores lands størrelse i betragtning – og skellet mellem vaccinerede og ikkevaccinerede – vil det sandsynligvis vare flere uger endnu, før antallet af coronatilfælde topper. Sandsynligvis først i slutningen af januar,« siger dr. Anthony Fauci til ifølge CNN til CNBC.

Og allerede fredag, på årets sidste dag, slog det daglige antal smittede – set over syv dage – igen rekord med 386.000 smittetilfælde.

Men det er ikke kun antallet af smittetilfælde, der i øjeblikket stiger markant.

Antallet af coronaindlæggelser i USA er højere end nogensinde før.

I perioden 22.-28. december blev der i gennemsnit indlagt 10.200 mennesker dagligt med covid-19.

Af dem var 378 af de indlagt børn under 17 år, skriver AP.

En stigning i antallet af børneindlæggelser på 66 procent sammenlignet med ugen forinden.

En udvikling, som dr. Paul Offit, der er ekspert i infektionssygdomme på Children's Hospital of Philadelphia, til AP beskriver som »hjerteskærende«.

Næsten 199.000 børn blev i ugen 16.-23. december registreret smittede med coronavirus.

Ifølge CDC er omkring 62 procent af den samlede amerikanske befolkning fuldt vaccineret. Mindre end 28 procent af børn under 18 år er fuldt vaccineret.

Også dr. Jeanne Marrazzo, professor i infektionssygdomme ved University of Alabama i Birmingham, er bekymret over udviklingen.

Til CNN fortæller hun, at hun frygter, at landet ender i »en flodbølge af indlæggelser – og indlagte børn – de kommende uger.«

Andre læser også