Brandmænd kæmpede forgæves mod flammerne uden for det brasilianske diskotek. Nu fortæller flere politi- og redningsfolk og det grufulde syn, der mødte dem, da de forsøgte at trænge ind i bygningen.
Brandmænd kæmpede forgæves mod flammerne uden for det brasilianske diskotek. Nu fortæller flere politi- og redningsfolk og det grufulde syn, der mødte dem, da de forsøgte at trænge ind i bygningen. Foto: STRINGER/BRAZIL
Lig i massevis blokerede indgangen, da politi- og redningsfolk forsøgte at trænge ind i det brændende diskotek.

Mindst 230 unge mennesker mistede livet i branden, der lørdag nat brød ud på diskoteket Kiss i det sydlige Brasilien. 

11111BRAZIL FIRE


Nu fortæller de redningsfolk, der kom til stedet som de første, om det forfærdelige syn, der mødte dem, da de forsøgte at få de unge ud af bygningen:

Lig i massevis lå overalt i bygningen. I begyndelsen var det faktisk et problem for dem overhovedet at komme ind på diskoteket, fordi de mange døde blokerede indgangen.

- Det var frygteligt derinde. Det var ligesom en af de der Holocaust-film, hvor ligene ligger stablet oven på hinanden, siger politiinspektør Sandro Meinerz, der koordinerer efterforskningen til nyhedsbureauet AP.

- Vi var nødt til at bruge lastbiler til at fjerne dem. Det tog omkring seks timer at få fjernet alle ligene.

Brand

brasilien

Én af de overlevende fortæller til en lokal tv-station, at de mange lig også gjorde det næste umuligt at komme ud.

- Der var så meget røg og ild - der var fuldstændig panik. Det tog lang tid for folk at komme ud, fordi der var så mange lig, fortalte overlevende Luana Santos Silva.

En læge på stedet siger til AP, at de fleste af de unge blev kvalt af røgen.

- Store mængder giftig røg fyldte rummet, og jeg vil sige, at mindst 90 procent af ofrene døde af kvælning, fortæller læge Paulo Afonso Beltrame til AP.

- Den giftige røg gjorde, at folk mistede deres retningssans, så de var ude af stand til at finde udgangen. Mindst 50 lig blev fundet på klubbens toilet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.