En større redningsaktion er søndag i gang for at redde to personer, som er fanget i en grotte i Tatrabjergene i det sydlige Polen.

En tunnel, der fører ind i grotten, er blevet oversvømmet, hvilket gør det umuligt for personerne at komme ud.

Den polske redningstjeneste siger, at det endnu ikke er lykkedes at skabe kontakt til de to personer, skriver nyhedsbureuaet Reuters samt det polske medie TVP. I værste fald kan det tage dage eller uger, før personerne er ude, melder Tatrabjergenes redningskorps.

Det drejer sig angiveligt om to mænd på omkring 30 år, der var sammen med fire andre grottevandrere, da de blev afskåret fra udgangen, skriver den lokale avis Gazeta Krakowska.

Over 27 reddere, herunder frem fra en specialstyrke, er søndag sat ind for at hjælpe med at finde frem til de to personer. Redningsarbejdet besværes af, at personerne muligvis befinder sig i et område, hvor man skal passere en smal tunnel på 40 x 40 centimeter for at komme frem.

Redningstjenesten er bekymret for personernes tilstand, eftersom de har været fanget i grotten siden lørdag.

Ifølge den polske nationale tv-kanel TVP var de to personer ikke umiddelbart kommet til skade, da de blev afskåret af vand fra den gruppe, de fulgtes med. Men man er bekymret for, at deres kropstemperatur kan blive for lav, hvis de opholder sig i hulen for længe.

Det oplyste indsatsleder Piotr Konopka fra Tatrabjergenes redningskorps på et pressemøde søndag middag.

»Da de eftersøgte gennem længere tid har opholdt sig under ekstreme forhold, er det en begrundet bekymring for deres sundhedstilstand«, lød det fra Konopka.

Ifølge det polske medie gazeta.pl er temperaturen i grotten omkring tre grader.

Det var bekendte til de to personer, der slog alarm.

Første redningshold blev sat ind lørdag aften. Siden hen er yderligere to redningshold blevet involveret i arbejdet.

»Vi formoder, at vandstanden vil falde, da der ikke er faldet yderligere regn,« oplyser en pressetalsmand til TVP.

De to personer befinder sig i grotten ved navn Jaskinia Wielka Śnieżna, som er kendt for at være den længste og dybeste grotte i Tatrabjergene.

De to personer skulle befinde sig i nærheden af et område kaldet 'Studni Wiatru' omkring 500 meter fra indgangen til grotten. Ifølge TVP er grotten ikke åben for almindelige turister, men kun for personer, der har forstand på at færdes i grotter.

Det lykkedes resten af selskabet at komme ud af grotten.