Gå i krig – eller få frataget det russiske statsborgerskab.

Sådan lyder det nu fra den højtestimerede leder af Ruslands efterforskningskomité, Aleksandr Bastrykin.

Hans udtalelse er rettet mod en specifik gruppe af borgere i landet, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

Nemlig de mange, mange migrantarbejdere, der er taget til Rusland for at tjene til dagen og vejen – og har fået russisk pas.

»Når den særlige militære operation er i gang, tror jeg, at det er nødvendigt at involvere dem i udførslen af den særlige militære operation,« siger Aleksandr Bastrykin:

»Og hvis du som borger i Rusland ikke er klar til at udføre din militære pligt, skal der træffes en beslutning om at fratage statsborgerskabet fra en sådan person.«

Aleksandr Bastryki betragtes som en nær allieret og ven af den russiske præsident, Vladimir Putin. De er videre tidligere studiekammerater.

Udmeldingen fra den højtstående politimand kan ses som endnu et forsøg på at få mere mandskab til krigen i Ukraine i håbet om at undgå endnu en tvungen mobilisering blandt befolkningen.

Den russiske hær har blandt andet tidligere lokket netop migrantarbejdere med hurtigere at kunne få russisk statsborgerskab, hvis de ville gå i krig.

Ligeledes har der været historier fremme om, hvordan man også har forsøgt at hverve soldater i nabolande ved at tilbyde klækkelige engangsbeløb.