Lyt til artiklen

Lederen af ​​den russiske delrepublik Tjetjenien, Ramzan Kadyrov, retter søndag en skarp kritik af Ruslands krigsførelse i Ukraine.

»De har lavet fejl, og jeg tror, at de vil drage de nødvendige konklusioner,« siger Kadyrov, der er kendt som Putin-støtte.

Ifølge nyhedsbureauet AP kommer kritikken i kølvandet på lørdagens kampe, hvor det lykkes den ukrainske modoffensiv at generobre nøglebyer fra russerne.

Samtidig begyndte rygterne at løbe om, at ukrainske soldater skulle have nået byen Lysytjansk i Luhansk Oblast. Det er dog aldrig blevet officielt bekræftet.

Her ses Tjetjeniens leder, Ramzan Kadyrov.
Her ses Tjetjeniens leder, Ramzan Kadyrov. Foto: CHINGIS KONDAROV
Vis mere

Forklaringen på det russiske tilbagetog lyder, at de russiske styrker forlod området omkring Izyum og Balaklija for at forstærke indsatsen i Donetsk-området.

En forklaring, der ikke er overbevisende for Tjetjeniens leder. Han advarer nu om, at han bliver nødt til at kontakte forsvarsministeriet i Moskva og forklare situationen på stedet, hvis der ikke foretages ændringer i strategien inden for én dag eller to.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har den ukrainske modoffensiv gennem den seneste måned generobret 3.000 kvadratkilometer fra russerne – et område der svarer til Fyn.

Søndag rundede krigen i Ukraine sin 200. dag, og du kan følge med i B.T.s livedækning af krigen i Ukraine her.