Allerede om kun få dage skal det være helt slut.

I Rusland har Putin-administration angivelig forbudt ansatte i den indenrigspolitiske sektor at bruge iPhones.

Ifølge det russiske medie Kommersant er det en besked, som de ansatte fik overbragt i begyndelsen af denne måned i forbindelse med et seminar, og det skal være sket af sikkerhedsmæssige årsager.

Flere anonyme kilder bekræfter beslutningen over for mediet.

»IPhones er et overstået kapitel. Vi har fået at vide, at vi skal smide dem væk eller give dem til vores børn,« som en af kilderne fortæller:

»Vi har fået en frist til slutningen af marts.«

Kommersant skriver, at andre kilder har oplyst, hvordan embedsmænd i regionale administrationer også kan blive omfattet af iPhoneforbuddet, hvis de er involveret i indenrigspolitiske spørgsmål.

Ved at skaffe sig af med mobiltelefonerne fra den amerikanske gigant Apple vil man i Kreml forsøge at gøre sig mindre sårbar over for at blive hacket eller udsat for spionage, lyder det videre.

I stedet har de ansatte fået at vide, at de skal bruge mobiltelefoner med Android-baserede styresystemer. Eventuelt kinesiske varianter eller russiskudviklede Aurora.

Det skulle endnu være uvist, om de russiske myndigheder vil købe nyt udstyr til de ansatte for at gøre overgangen lettere.

Kommersant skriver videre, at man i Rusland siden slutningen af 2022 har diskuteret etableringen af et helt nyt »mobilt økosystem«, som skal være fuldstændig uafhængigt af vestlig teknologi.