En psykiater fra Georgia i USA er blevet anholdt, efter at mindst 12 patienter er døde som følge af en overdosis.

I alt er 36 af psykiaterens patienter døde. Mindst 12 af dem er døde af en overdosis af medicin, som psykiateren har udskrevet, skriver mediet WSB-tv.

Manden, der blev anholdt, da næsten 40 betjente stormede hans hjem, arbejder i Jonesboro i delstaten Georgia, hvor han gennem flere år har haft patienter, der er døde af for meget medicin, fortæller Mike Register, der er chef for Clayton Countys politi, til WSB-tv.

Det bliver bakket op af anklager Tracy Graham Lawson, som fortæller, at den anholdte er sigtet for at have udskrevet smertestillende medicin, der er uden for hans profession som psykiater. Og den udskrevne medicin har ikke været til lovlige formål, ifølge anklageren.

»Hvis beskyldningerne er sande, er han Doktor Død. Det er der ingen tvivl om,« siger Mike Register.

Hvis den amerikanske psykiater bliver kendt skyldig, bliver han medlem af en uhyggelig gruppe, hvis andre medlemmer også har slået patienter ihjel.

En af dem er den praktiserende læge Harold Shipman. I to årtier dræbte han op mod 250 patienter fra sin lægepraksis i byen Hyde tæt på Manchester i England.

Han blev afsløret i 1998, da han havde dræbt en ældre kvinde ved navn Kathleen Grundy. Dødsårsagen var alderdom, skrev Harold Shipman i rapporten.

Men kvindes datter opdagede, at lægens navn stod i testamentet. Seks millioner kroner skulle lægen arve, når Kathleen Grundy døde. Børnenes navne var angiveligt helt slettet fra testamentet.

Senere viste obduktionen af kvinden, at der var spor af det smertestillende middel diamorphine i kroppen.

Harold Shipman blev dømt skyldig i 15 dødsfald, men en undersøgelse viste, at han med al sandsynlighed havde dræbt op mod 250 patienter.

I 2004 hængte Harold Shipman sig i sin fængselscelle.

Også Charles Cullen havde mange lig på samvittigheden. På 16 år tog sygeplejersken fra USA livet af op mod 300 patienter.

Han begik forbrydelserne ved at give sine patienter en overdosis af blandt andet insulin og hjertemedicin.

Over for politiet erkendte Charles Cullen, at han havde slået mindst 40 patienter ihjel. Men en undersøgelse viste efterfølgende, at tallet var nærmere 300.