Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Historieprofessoren Allan Lichtman har siden 1984 haft ret i samtlige forudsigelser om, hvem der ville vinde præsidentvalgene - inklusive det seneste. Og nu skriver han en bog om, hvordan det vil gå for den nuværende amerikanske præsident Donald Trump.

Via et sindrigt system har professor i historie ved American University Allan Lichtman kunne nå frem til udfaldende af alle præsidentvalg ved hjælp af nogle forskellige parametre, og nu er han overbevist om, at den republikanske præsident Donald Trump vil imødese en rigsretssag, hvilket fører til, at man må gå af som præsident, hvis man kendes skyldig, skriver The Independent.

»Professor Lichtman har på korrekt vis forudset alle præsidentvalg siden 1984 inklusive det i 2016. Nu fokuserer han på præsident nummer 45 og hans forudsigelse er, at det er ikke et spørgsmål om præsident Trump vil stå foran en rigsretssag, men mere et spørgsmål om hvornår,« siger en talsperson for forlaget, hvor bogen udkommer, HarperCollins.

Bogen med titlen 'The Case for Impeachment' udkommer i april og skal udførligt beskrive, hvordan det vil komme til en rigsretssag og baserer sin analyse på, at Trumps handlinger vil gøre ham enormt sårbar over for mulige juridiske efterdønninger.

Professoren forudså faktisk muligheden for en rigsretssag mod Trump allerede før, han blev valgt som præsident. I september udtalte han til Washington Post, hvordan hans egne republikanere ville falde ham i ryggen.

»De vil ikke have Trump som præsident, fordi de ikke kan kontrollere ham. Han er uforudsigelig. De ville elske at have Pence som præsident i stedet - en absolut klassisk konservativ og kontrollerbar republikaner.«

Han forklarede ydermere, at han var sikker på, at årsagerne til en rigsretssag enten ville være, at han kommer til at udføre handlinger, der sætter den nationale sikkerhed i fare eller som gavner hans egen pengepung.