Madeleine McCann forsvandt under en ferie i Portugal i 2007.
Madeleine McCann forsvandt under en ferie i Portugal i 2007. Foto: HO

En privatdetektiv påstår, at den forsvundne Madeleine McCann er i Paraguay. Kendt dansk efterforsker mener ikke, at det er usandsynligt, at den britiske pige kan være i live.

Næsten ni år er der gået, siden den lille britiske pige Madeleine 'Maddie' McCann forsvandt under en ferie med sine forældre og tvillingesøskende i Praia da Luz i det sydlige Portugal. Trods en storstilet eftersøgning har ingen med sikkerhed set den lille pige siden den 3. maj 2007.

Onsdag fik Maddies forældre, Gerry og Kate, dog fornyet deres håb om, at de muligvis kan få deres datter at se igen, da privatdetektiven Miraz Ullah Ali meddelte, at han havde oplysninger om, at pigen befinder sig i byen Areguá i Paraguay i Sydamerika. Det skriver britiske The Sun og The Mirror.

FILE PORTUGAL MADELEINE MCCANN LIBEL CASE

»Mit hold og jeg har fået informationer om, at Madeleine ankom til Paraguay for en måned eller to siden, og at hun bor i Aregua hos en kvinde,« sagde Ali til Color ABC ifølge The Sun. Angiveligt havde privatdetektiven også indrykket annoncer i en lokal avis med samme oplysninger, skriver The Mirror.

FILE PORTUGAL MADELEINE MCCANN LIBEL CASE

Det nye spor fik angiveligt ifølge detektiven sat en massiv efterforskning i gang, men omfanget af efterforskningen er ikke blevet bekræftet. I stedet har politiet sat spørgsmålstegn ved privatdetektivens troværdighed. Politiet i Paraguay har dog oplyst, at man forsøger at komme til bunds i sagen.

»Denne nyhed går verden rundt og er meget vigtig. Så hvis kvinden og pigen er i området, så må vi finde pigen, så hun kan blive returneret til hendes familie,« har en talsmand fra politiet i Paraguay udtalt ifølge The Sun.

Mysteriet om Basse

Selv om sporet er svagt, så er der stadig håb for den forsvundne pige.

For Madeleine McCann kan sagtens være i live, selv om ingen officielle livstegn er bekræftet fra hende siden hendes forsvinden. Det mener den tidligere chef for rejseholdet, Kurt Kragh.

»Hvis der er nogen, der har taget hende med henblik på at adoptere, så kan hun sagtens være i live et sted i den store verden. Det er jo klart,« siger Kurt Kragh med henvisning til en af de velkendte teorier som blandt andet en tidligere britisk ekspert har opstillet - nemlig at Madeleine McCann blev bortført af et par, som brændende ønskede sig et barn.

Her ses to computerskabte fontomtegninger af Madeleine McCann, som man mener, at hun kunne have set ud i 2009.

»Jeg har svært ved at tro det, men hvis det er tilfældet, så er det fordi der er nogen, der har bortført hende, fordi hun skulle sælges, eller fordi de selv ikke havde noget barn. Det kan man jo aldrig afvise, det er jo sket flere gange før andre steder i verden,« siger Kurt Kragh og forklarer, at det i de sager typisk er kvinder, der ikke har kunnet få børn, der har stjålet de forsvundne børn.

oleogco

Og hvis det er tilfældet, så kan hun sagtens være endt i et land mange kilometer fra Portugal. Tidligere har en britisk privatdetektiv peget på steder som Brasilien eller Madeira som mulige steder, hvor Madeleine kan være blevet bragt til.

»Det er jo ikke svært at tage et barn med i en flyver med falsk pas og flyve om på den anden side af Jorden. Især ikke, hvis man sørger for, at hun får noget beroligende under flyveturen, så hun sover. Og man kan jo nemt skaffe falske papirer. Så det synes jeg ikke er umuligt,« siger Kurt Kragh.

Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har aldrig opgivet at finde deres datter.

En anden teori lyder på, at Madeleine McCann er blevet bortført af en pædofilring. Og hvis det er tilfældet, så tror Kurt Kragh dog ikke på, at hun længere lever.

»Hvis hun er blevet bortført af en pædofil med henblik på seksuelt misbrug, så tror jeg simpelthen ikke, at hun er i live,« siger han.

1PORTUGAL-BRITAIN-MISSING-CHILDREN-FILES

Kurt Kragh undrer sig dog over de nye påståede oplysninger fra privatdetektiven, der mener at have set den forsvundne pige. Han mener ikke, at de virker troværdige.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.