Prins Henrik er ligesom kineserne ikke bleg for at spise griseører, grisetæer og tryner. Det fortalte han i forbindelse med et dansk fødevarefremstød i Kina.

Prins Henrik, der i denne tid skal kaste glans over et stort dansk fødevarefremstød i Shanghai i Kina, er ikke bange for at betegne det danske køkken som fuldt af fedt.

Prinsen er lige nu i vælten herhjemme i forbindelse med en ny interviewbog. Men i Kina blev han i forbindelse med fremstødet af kinesiske journalister bedt om at sammenligne dansk og kinesisk mad.

- Det kinesiske køkken er meget let, og det danske er fuld af fedt og ikke let, må man hellere forsigtigt sige, sagde prins Henrik smilende.

Samtidig lavede han sjov med, at han er en af de få prinser i verden, der overhovedet kan lave mad.

- Jeg lærte som ung student at lave mad for ikke at dø af sult. Jeg har rejst meget fra barnsben af og er vant til mange forskellige slags køkkener. Men kinesisk mad tør jeg ikke begynde at lave, fordi det er så svært og så godt, sagde prinsen til journalisterne, der var meget optagede af prinsens bibeskæftigelse som kogebogsforfatter.

En af de allerstørste sællerter blandt danske fødevarer i Kina er produkter, som griseører, -tæer og -tryner, som ingen danskere vil have, men som i Kina er en stor delikatesse. Og ting som også prinsen kan bekræfte, at han har spist med fornøjelse.

- Man skal huske, at der er store variationer i madkulturen fra land til land. Det er ting, man har spist i århundrede herude, og som jeg også har spist fra barn af både i Frankrig og Asien, sagde prinsen.

Danmark solgte sidste år griseører, -tæer, -maver og indvolde til Kina for 700 millioner kroner.

/ritzau/