Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Verdensstjernen Prince var ikke stor fan af internettet, og det er blandt andet derfor, at det er meget lidt af hans musik, der findes på streamingtjenester som Spotify. På trods af det, var han ved sin død en af verdens rigeste musikere.

Ifølge den britiske avis Mirror efterlader Prince en formue på svimlende 300 millioner i amerikanske dollars. Godt og vel to milliarder danske kroner. Penge, der er skabt på hårdt arbejde og en lang række af hits som Purple Rain, Kiss' og Sometimes it Snows in April.

I alt har Prince solgt mere end 100 millioner albums og givet koncerter foran millioner af mennesker verden over.

Prince var i 80'erne en af de musikere, der tjente allerflest penge på sin musik. Alene albummet Purple Rain solgte 13 millioner eksemplarer i USA. Succesen var så stor for den lille musiker, at han både havde det bedste sælgende album, single og film i USA på en gang.

Prince efterlader sig ingen naturlige arvinger. Ingen ved, hvad der står i hans testamente, men mulige bud på arvinger til milliardformuen kan være hans søster, som er flyttet ind i hans enorme ejendom i Minnesota, Paisley Park, efter musikerens død. Et andet bud kan være Jehovas Vidner, som Prince angiveligt har været medlem af siden 2002.

Med til historien hører, at Princes formue reelt kan være endnu større. Flere medier har i forbindelse med hans død bragt historier om, at stjernen har et rum på Paisley Park, hvor han har gemt op mod 2000 sange, som endnu ikke er udgivet.

De to milliarder kroner, som den lille mand med det enorme talent, efterlader sig, forventes at vokse i den kommende tid. Hans død har medført en enorm stigning i salget af albums og sange hos både pladesælgere, Itunes og andre forhandlere af musik.

Andre læser også