Hvis Ukraine taber krigen, kan tredje verdenskrig bryde ud. 

Så kontant er udmeldingen fra den amerikanske politiker Nikki Haley, der foruden at være republikansk præsidentkandidat også er tidligere ambassadør i FN. 

Det skriver det amerikanske medie The Hill

»Kina sagde, de ville tage Hongkong, det gjorde de. Rusland sagde, de ville invadere Ukraine, vi så det ske. Kina siger, Taiwan er de næste, vi må hellere tro på dem. Rusland siger, at Polen og Baltikum er de næste – hvis det sker, kigger vi på en verdenskrig,« konstaterede hun til CNN ifølge The Hill. 

Svaret faldt søndag til en CNN tv-udsendelse på et rådhus i Iowa. 

»Alle vil vide, hvordan denne krig slutter? Det ville den gøre på én dag, hvis Rusland trækker sig ud. Men hvis Ukraine trækker sig, så har vi udsigt til en verdenskrig,« sagde Nikki Haley.

Flere af de amerikanske præsidentkandidater bliver i øjeblikket spurgt, hvordan de har i sinde at håndtere krigen i Ukraine, skulle de få lov at sætte sig i det ovale kontor. 

En anden republikansk præsidentkandidat, Donald Trump, har tidligere proklameret, at han ville »stoppe den krig på 24 timer«.

Nikki Haley er ikke ligefrem storfavorit til at blive republikanernes kandidat til valget, der afholdes i november 2024. 

Med kun 4,4 procent støtte fra republikanske medlemmer ligger både Donald Trump og Ron DeSantis langt over hende i meningsmålingerne.