Den amerikanske fastfoodkæde Subway har lagt sag an mod det canadiske tv-selskab Canadian Broadcasting Corporation (CBC).

210 millioner canadiske dollars svarende til én milliard danske kroner.

Så meget har fastfoodkæden sagsøgt det canadiske tv-selskab CBC for i en sag, hvor Subway mener at deres brand er blevet beskadiget, skriver mediet Globalmeatnews.com.

Anklagerne kommer efter, at CBC i et indslag i marts undersøgte den kylling, der bliver brugt hos flere af Subways restauranter i Canada. En DNA-test viste, at kyllingestrimlerne i en Subways sandwiches kun bestod af 42 procent rigtig kylling.

Det resterende kød kom ifølge undersøgelsen fra sojarester.

Den canadiske undersøgelser medførte efterfølgende en regulær shitstorm mod Subway, der på det kraftigste afviste, at sagen skulle have noget på sig. En talsmand fra Subway udtalte ifølge Washington Post, at kædens kylling bestod af »100 procent kylling med krydderier.« og kaldte tv-kanalens historie og undersøgelse for både »falsk og vildledende,« ligesom han krævede, at CBC trak historien tilbage.

»Vi ved ikke, hvordan de (CBC, red.) har produceret sådanne upålidelige og faktuelt forkerte data, men vi insistere på, at de trækker historien tilbage. Produktionen af vores fødevarer er af høj kvalitet, og vores kunder er vores højeste prioritet. Denne rapport er forkert, og det skal korrigeres,« lød det.

Det er således ikke sket, og Subway har derfor valgt at sagsøge CBC.

'Vi har sendt en meddelelse til Canadian Broadcasting Corporation (CBC), om at vi nu tager handling og lægger sag an mod dem for 210 millioner dollar for skade på brandet på grund af de anklager, der kom frem i propgrammet Marketplace, som er krænkende og decideret fejlagtige,' skriver Subway i en udtalelse til Globalmeatnews.com.

I en udtalelse til Globalmeatnews.com fastholder CBC sin ret til at bringe undersøgelsen og tilføjer, at man nu vil lade det være op til domstolene at afgøre, hvad der skal ske.

Siden undersøgelsen har Subway selv fået foretaget undersøgelser af kædens kylling for spor af soja. Kyllingen blev testet på uafhængige laboratorier rundt om i USA og Canada, og resultatet viste ifølge Globalnews.com, at der var mindre end én procent soja i kyllingen.