Nordirske politikere og kirkeledere mødtes søndag for at drøfte situationen i Belfast, der den seneste tid har været plaget af voldelige protester.

NORDIRLAND: Søndag mødtes nordirske politikere og kirkeledere i kirken i hovedstaden Belfast i et forsøg på at få sat en stopper for de mange voldelige protester, der har fundet sted i byen siden byrådets beslutning om at indskrænke flagningen med det britiske flag på byens rådhus.

Ifølge Aljazeera.com fortalte politichefen i Nordirland, Matt Baggott, søndag, at 52 betjente er blevet såret efter tre nætter med optøjer og angreb på politiet i hovedstaden.

Protesterne blev udløst 3. december af en beslutning i byrådet i Belfast om ikke længere at lade det britiske flag veje over byens rådhus hele året rundt. De protestantiske unionstilhængere ser beslutningen som en provokation fra katolikkerne, der vil forene Nordirland med Republikken Irland.

Robin Newton fra det demokratiske unionsparti sagde under drøftelserne, at manglen på engagement fra arrangørerne af protestaktionerne gjorde det vanskeligt at se en ende på urolighederne.

- Vi er nødt til at finde en vej ud af det her, men jeg ved ikke hvordan, sagde han ifølge Aljazeera.com.

Samtidig advarede politichef Baggott om, at politiet vil slå hårdt ned på volden, så længe det er nødvendigt.

- I kan være sikre på, at der vil være tilstrækkelige ressourcer i tilfælde af, at volden øges. Ligegyldigt hvor længe det er nødvendigt, sagde han.

Lørdag brugte politiet vandkanoner og affyrede varselsskud, da de stødte sammen med mere end 100 demonstranter, der kastede med mursten og brandbomber.

Der har løbende været demonstrationer i Belfast, siden beslutningen om flaget blev taget for fem uger siden. Indtil videre er 70 mennesker blevet anholdt i forbindelse med sporadiske optøjer, og 47 mennesker er blevet sigtet for kriminelle lovovertrædelser.

Nordirland oplevede tre årtier med sekterisk vold, indtil fredsaftalen i 1998 førte til en deling af regeringsmagten mellem protestanter og katolikker.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.