Foto: MARCUS BRANDT

En række ubesvarede spørgsmål i Kampusch-sagen bliver ved med at nage folk tæt på efterforskningen. Havde kidnapperen en med-gerningsmand? Og var det i virkeligheden ham, der tog livet af den unge kvindes bortfører?

Som om sagen om østrigske Natascha Kampusch ikke er spektakulær nok i sig selv, så har teorien om, at hendes kidnapper havde en med-gerningsmand de seneste dage fået nyt liv.

Og ikke nok med det: Teorien går på, at manden, der bortførte Kampusch, da hun var 10 år gammel, ikke begik selvmord ved at kaste sig ud foran et tog, som man ellers hele tiden har troet. Måske blev han i virkeligheden myrdet af sin med-gerningsmand og derefter placeret på togskinnerne?

I hvert fald er der flere løse ender i sagen, som begyndte, da den 18-årige Kampusch slap fri af sit fangeskab 23. august 2006. Den østrigske avis oe24.at lister dem således:

Kampusch

Karl Kröll, bror til den nu afdøde chefefterforsker på sagen, Franz Kröll, er sikker på, at Wolfgang Priklopil ikke alene havde en med-skyldig. Han er også overbevist om, at han blev myrdet.

Ti år efter Kampusch' flugt er der stadig disse fem ubesvarede spørgsmål:

1. Obduktionen: Seks timer efter, at Natascha Kampusch flygtede fra sit fangeskab, blev Priklopil ramt af et tog. Kröll mener ikke, at skaderne på liget stemmer med selvmord. Lokomotivet ville have forårsaget helt andre skader. Var Priklopil allerede død, da han blev lagt på sporet?

2. Øjenvidnet: Lokomotiv-føreren opdagede Priklopil og kunne give oplysninger om ligets tilstand. Han blev aldrig afhørt. En toksikologisk undersøgelse for at afdække, om den afdøde var blevet forgiftet, blev aldrig gennemført.

3. Afskedsbrevet: Priklopil efterlod et afskedsbrev til sin mor, men der stod kun ordet 'Mor'. En skriftekspert konkluderede senere, at kidnapperen ikke selv havde skrevet brevet.

4. Vennen: Skrifteksperten mener, at det er mere sandsynligt, at det er en af Priklopils venner, der har skrevet brevet. Han var sammen med kidnapperen få timer før, hans begik selvmord. Han hævder dog, at han ikke vidste noget som helst om kidnapningen. En sag mod ham blev droppet.

5. Nataschas eget udsagn: Kampusch blev kort efter frigivelsen spurgt, om der kunne være en medskyldig. Hun svarede: 'Jeg kan ikke give dig et navn.' Hun sagde ikke noget om, hvorvidt Priklopil kunne have en fortrolig eller en medskyldig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.