Den svenske politibetjent Emil Kågström har en klar og tydlig besked til alle forældre, der spreder sig på Facebook. Det skriver Expressen.

'Nej, nej, nej. Vi arresterer ikke børn, fordi de knapper deres sikkerhedsseler op, og vi kommer ikke efter dem, hvis de ikke spiser deres grøntsager.'

Sådan skriver den svenske ordensmagt i Lappland, Polisen Norra Lappland, på Facebook. I skrivende stund har mere end 8.000 liket opslaget, der opfordrer forældre til at droppe skræmmeretorik overfor deres børn, når det gælder politiet.

Det kan ifølge Emil Kågström nemlig have alvorlige konsekvenser.

'De (børnene, red.) føler skyld og skam, fordi de har gjort noget 'slemt', såsom at glemme selen eller droppe grøntsagerne, og politiet vil dermed blive forbundet med noget negativt. Det kan have ødelæggende konsekvenser for et barn,' skriver politibetjenten og uddyber:

'Hvis et barn farer vild i skoven, og politiet bliver kaldt til stedet for at lede efter det, kan barnet blive bange, når de ser vores uniformer, fordi de tror vi er 'sure'. Barnet kan derfor tro, at de har gjort noget forkert og vil i nogle tilfælde søge skjul fra politiet. Det vil gøre mere langt mere skade end gavn.'

TIl Expressen forklarer Emil Kågström, at han ønsker, at børn skal forstå, hvilken funktion politiet egentlig har.

»Børn skal se os som støtte og hjælp til alles sikkerhed og ikke som nogle sure mænd i uniformer,« siger han.

Politibetjenten mener desuden, at en indbygget skepsis overfor politiet også kan gøre det vanskeligt for et barn at tale, hvis de for eksempel er blevet udsat for noget kriminelt.

Opslaget er blevet delt mere end 1.700 gange, og flere har skrevet opbakkende kommentarer til betjenten.