Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 24-årig mand med forbindelse til al-Qaeda, der er mistænkt for blandt andet at stå bag skyderiet på en jødisk skole i Toulouse, har barrikaderet sig i sit hus. Fransk politi er massivt til stede.

En storstilet politiaktion er onsdag morgen i gang i den sydfranske by Toulouse, hvor elitestyrker fra specialenheden RAID har omringet den mistænktes hus i bydelen Cote Pavee.

Forhandlingerne med den mand, der mistænkes for at stå bag drabene på blandt andre tre jødiske børn, er strandet. Franske medier oplyser nu, at politiet gør klar til at storme huset, 

Ifølge nyhedsbureauet AFP er politiet overbevist om, at de har fat i den rigtige mand. Broderen til den mistænkte blev anholdt ved starten af aktionen tidligt onsdag morgen.

Den mistænkte gerningsmand, som angiveligt har flere liv på samvittigheden, er 24 år og har formentlig forbindelser til terrororganisationen al-Qaeda.

- Han påstår, at han er mujahediner og at han tilhører al-Qaeda, oplyser den franske indenrigsminister, Claude Guéant, ifølge Reuters.

Indenrigsministeren fortæller også, at motivet til drabene på flere soldater  er hævn.

- Han ville hævne palæstinensiske børn, og han ville også hævne sig på den franske hær på grund at dens internationale arrangement, siger Claude Guéant, der fortæller, at politiet har tilkaldt mandens mor for at få hende til at overtale sin søn til at overgive sig.

- Den mistænktes mor er blevet bedt om at skabe kontakt og tale med sin søn, men det vil hun ikke, da hun siger, at hun ikke har nogen indflydelse på ham, siger Claude Guéant.   

Gerningsvåbnet er ifølge politiet det samme, som blev anvendt til drabet på tre soldater med henholdsvis nordafrikanske og caribiske rødder i nabobyen Montauban torsdag i forrige uge.

Gennem den seneste tid har området omkring den sydfranske by været udsat for flere skyderier. I mandags blev tre jødiske børn og en mand skudt og dræbt på en skole.

Angrebet på skolen kædes sammen med yderligere to angreb på franske soldater i området omkring Toulouse. I forrige uge blev en faldskærmssoldat skudt, mens tre soldater torsdag i sidste uge mistede livet i Montauban, da en mand åbnede ild mod dem.


Af BNB og Peter Svith


Andre læser også