Politiet har stormet den koncertsal i Paris, hvor ukendte gerningsmænd fredag aften holdt et stort antal koncertgæster som gidsler. Op imod 100 personer er døde, melder AFP. Tre terrorister sprængte sig angiveligt selv i luften, mens en fjerde blev skudt af franske sikkerhedsstyrker.

Det franske nyhedsbureau AFP oplyser, at op imod 100 personer har mistet livet, alene i forbindelse med gidseltagningen på spillestedet Bataclan. Ifølge fransk politi er gidseltagningen nu forbi. Tre gidseltagere er døde efter politistyrker trængte ind på koncertstedet.

Frankrig er i undtagelsestilstand efter en serie af angreb i den franske hovedstad, Paris. Angrebene menes at have kostet mindst 120 livet, mens 200 er blevet såret - heraf 80 kritisk.

Den franske avis Le Monde har en journalist på stedet, der fortæller, at de overlevende gidsler fra Bataclan er blevet evakueret. De forlod koncertsalen via en stige, som specialtropperne havde sat op. Ambulancer kørte efterfølgende i pendulfart med sårede fra angrebet.

ER DU I PARIS OG HAR OPLEVET TERRORANGREBET. SÅ VIL VI GERNE HØRE FRA DIG. SEND OS EN MAIL PÅ 1929@bt.dk

Omkring 100 personer blev fredag holdt som gidsler på spillestedet, Bataclan, i Paris. Samtidig meldes mange døde efter angreb på en restaurant og adskillige bombeangreb i byen, blandt andet rettet mod det stadion, hvor Frankrig og Tyskland spillede landskamp.

En såret politimand fra de franske specialstyrker får hjælp af en kollega. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Vis mere

Tidligere fredag aften kom der meldinger om skud fra Bataclan. Skyderiet på Bataclan begyndte en time inde i en koncert med det Californiske rockband Eagles of Death Metal.

Gidseltagerne på det franske spillested Bataclan var helt unge mænd, bevæbnet med Kalashnikow-rifler. Det fortæller Julien Pierce, en journalist fra Europe 1, der befandt sig inde i Bataclan, da angrebet fandt sted.

Han har har været i kontakt med den franske avis Liberation, og han fortæller, at adskillige bevæbnede personer kom ind på spillestedet:

»Flere bevæbnede mænd kom ind til koncerten. To eller tre mænd, uden masker, kom ind med hvad der lignede Kalashnikov-rifler og skød blindt ind i mængden. Det stod på i mellem 10 og 15 minutter. Det var ekstremt voldeligt og der var panik. Angriberne havde tid nok til at lade deres geværer mindst tre gange. De var meget unge.«

Skræmte gidsler bliver evakueret fra spillestedet Bataclan efter en dramatisk gidseltagning. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mere

CNN citerer en kilde, der hævder at have talt med en person, der befandt sig inde i Bataclan. Personen fortalte, at fem-seks bevæbnede og maskerede gidseltagere gik rundt inde på spillestedet og ledte efter folk, der gemte sig.

Flere øjenvidner fortæller, hvordan gidseltagerne skød gidslerne en efter en.

Flere eksplosioner blev tidligere fredag hørt nær det franske stadion Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede landskamp. Eksplosionerne var så kraftige, at de kunne høres inde på stadion, hvor kampen var i gang. Den franske præsident François Hollande blev straks evakueret fra stadion.

Franske sikkerhedsstyrker beder en journalist om at fjerne sig under gidseltagningen på spillestedet Bataclan. REUTERS/Christian Hartmann Vis mere