I mere end to uger har den norske kvinde Janne Jemtland, der er mor til to, været forsvundet. Lørdag fandt politiet et lig i en elv - og man mener nu, at det er den savnede kvinde.

Det oplyste norsk politi på et pressemøde, der blev vist på NRK, søndag middag.

»Der har været en voldsom udvikling i sagen fra fredag til i dag,« lød det på pressemødet fra politiadvokat André Lillehovde van der Eynden, som fortsatte:

»Der er meget, der tyder på, at det er savnede Janne Jemtland, vi har fundet.«

Det er dog ikke endeligt bekræftet, at liget er identisk med den savnede kvinde. Før det endeligt kan bekræftes, skal liget obduceres. Det kommer til at ske mandag.

I forbindelse med eftersøgningen i Våler lørdag fandt politiet en død person. Vis mere

36-årige Janne Jemtland fra Brumunddal blev sidst set på vej hjem fra en julefrokost om natten den 29. december, og i dagene efter fandt politiet flere spor af blod i området, som viste sig at matche den forsvundne kvindes.

Fredag blev hendes ægtemand, som meldte hustruen savnet dagen før nytårsaften, anholdt af politiet og sigtet for at have dræbt hende - selvom der endnu ikke var fundet et lig i sagen. Årsagen til anholdelsen var nogle spor, der var blevet fundet i ægteparrets hjem.

På pressemødet søndag fortalte politiet, at man har en teori om, hvad der er sket med den forsvundne kvinde, men man ønsker ikke at komme ind på de nærmere detaljer, da der endnu mangler meget efterforskning i sagen.

Det var dagen efter, at ægtemanden blev anholdt og afhørt, at politiet fandt liget af en kvinde i elven Glomma i den norske kommune Våler - ikke langt fra Janne Jemtland hjem. Det er det lig, som norsk politi nu mener kan være Janne Jemtland.

»Det er spor og oplysninger, vi har fået efter anholdelsen af ægtemanden, som gjorde, at vi søgte i Glomma og gjorde dette fund,« sagde politiadvokaten på pressemødet.

Ægtemanden nægter sig ifølge André Lillehovde van der Eynden skyldig i drab.

»De nærmere omstændigheder omkring hans forklaring vil jeg ikke komme ind på, men jeg kan sige, at han nægter sig skyldig i drab. Det, han har forklaret til politiet, kommer jeg ikke til at komme nærmere ind på,« forklarede han, da en journalist spurgte ind til rygtet om, at ægtemanden skulle have indrømmet at have spillet en rolle i hustruens forsvinding.

Ifølge norsk TV 2 er den drabssigtede ægtemand tidligere dømt for blandt andet vold i 1990'erne. Den seneste dog skulle være faldet i 1994.