For 27 år siden forsvandt 25-årige Melanie Hall sporløst under en bytur.

13 år senere blev resterne af hendes lig fundet, men mordsagen er endnu ikke opklaret. Nu vil politiet have de 'mørke hemmeligheder' frem i lyset.

Melanie Hall blev sidst set i live de tidlige morgentimer den 9. juni 1996 på Cadillacs Nightclub i den sydvestengelske by Bath.

I oktober 2009 blev resterne af hendes lig fundet nær en motorvej.

Selvom politiet hidtil har gennemtrævlet mere end 3.000 forklaringer og telefonopkald, så har drabet indtil nu været et mysterium med en morder på fri fod.

Men efterforskningslederen James Ricco vil ikke give op – og han har en teori:

At Melanie Hall kendte sin morder.

Derfor spiller en computergenereret fantomtegning fra dagene efter Melanies forsvinden stadig en nøglerolle i efterforskningen.

Politiet frigav tilbage i 1996 dette computergenererede billede af en mand, der blev set sammen med en kvinde, der lignede Melanie Hall på natklubben, hvor hun forsvandt.
Politiet frigav tilbage i 1996 dette computergenererede billede af en mand, der blev set sammen med en kvinde, der lignede Melanie Hall på natklubben, hvor hun forsvandt.
Vis mere

Tegningen er lavet på baggrund af øjenvidneberetninger fra natklubben, hvor personer havde set en kvinde, der lignede Melanie Hall sammen med en mand. 

»Det er stadig i høj grad et fokus for vores appel til offentligheden i dag. Vi vil vide, hvem denne mand er,« siger James Ricco til Sky News.

En kvinde, der ligeledes lignede Melanie Hall, blev angiveligt også set i skænderi med en mand nær natklubben samme nat, som hun forsvandt. Også denne mand vil politiet gerne høre mere om her 27 år senere.

For selvom mordgåden stadig ikke er løst efter så mange år, er James Ricco overbevist om, at det er muligt.

I den forbindelse kommer han med en appel til offentligheden. 

»Nogen ved, hvem der dræbte Melanie, og nogen ved, hvordan hun endte i vejsiden ved M5 ved sammenfletning 14, og disse mørke hemmeligheder skal frem i lyset,« siger efterforskningslederen.

»Vi har flere spor, vi forfølger. Det er i allerhøjeste grad stadig en aktiv sag, og der kan være mange flere operationelle aktiviteter, som relaterer sig til den, i den nærmeste fremtid,« fortsætter James Ricco.

Også Melanie Halls familie krydser fingre for, at morderen bliver fundet.

»Da Melanie blev myrdet, var det ikke kun en persons liv, som blev taget. Bagefter ændrede og ødelagde det mange andre liv,« siger Steve Hall i dokumentaren The Body In The Bag: The Murder Of Melanie Hall (Liget i sækken: Mordet på Melanie Hall), som den britiske Channel 5 har lavet.

»Mit, min kones, min datters, min mors,« tilføjer han.

Politiet håber, at den nye dokumentar vil skabe fornyet fokus på sagen, og at det vil føre til nye henvendelser, som kan føre til et længe ventet gennembrud.