Redningsarbejdere samlet udenfor Sasago tunnelen 80 km vest for Tokyo
Redningsarbejdere samlet udenfor Sasago tunnelen 80 km vest for Tokyo Foto: YOSHIKAZU TSUNO

En motorvejstunnel er styrtet sammen 80 km vest Tokyo

Efter sammenstyrtningen udbrød der brand i tunnelen, og myndighederne bekræfter, at der er dødsfald som følge af sammenstyrtningen.

En motorvejstunnel er søndag morgen styrtet sammen 80 kilometer vest for den japanske hovedstad Tokyo. Mindst syv personer meldes fortsat savnet, oplyser myndighederne og japanske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig oplyser avisen Yomiuri Shimbun, at myndighederne har fundet flere forkullede lig i forbindelse med redningsarbejdet.

TV-billeder fra ulykkesstedet viste tidligere, hvordan større mænge sort røg steg op fra den kollapsede tunnel, og redningsarbejdet er vanskeligt, da man fortsat frygter, at resterende dele af tunnelen kan falde sammen.

Sasago-tunnelen er små fem kilometer lang. Efter sammenstyrtningen har flere bilister efterladt deres biler og har søgt ud via flugtveje.

Et vidne, der er kommet ud, fortæller til TV-stationen NHK, at kollapset skete ud af det blå.

- Da jeg kørte gennem tunnelen, faldet der pludselig asfaltstykker ned fra loftet. Jeg så en knust bil bryde i brand. Jeg var bange. Jeg forlod min bil og gik til fods i omkring en time, inden jeg kom ud af tunnelen.

Ifølge brandmyndighederne fik man slukket ilden omkring tre timer efter kollapset, men redningsarbejdet er efterfølgende indstillet.

Ifølge Reuters er det det værste tunnelulykke i landet siden 1996, hvor en tunnel faldt sammen, hvilket kostede 20 personer livet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.