Skaderne kan være »livsforandrende«.

Sådan lyder det nu fra politiet om det angreb, som en kvinde samt hendes to døtre blev udsat for onsdag aften i London.

»Den 31-årige kvinde og hendes to døtre på otte og tre år er alle stadig indlagt,« siger politichefen Gabriel Cameron, der ifølge Sky News og BBC understreger, at der ikke er tale om livstruende skader:

»Men skaderne hos kvinden og den yngste pige kan være livsforandrende, og det kan tage noget tid, inden hospitalspersonalet kan sige, hvor alvorligt det egentlig kan være.«

Gerningsmanden påkørte kvinden med denne hvide bil.
Gerningsmanden påkørte kvinden med denne hvide bil. Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge politiet angreb en endnu ukendt mand den 31-årige kvinde med form for 'ætsende væske'.

Billeder fra et overvågningskamera viser desuden, hvordan han forinden påkører hende med en hvid bil, der efterfølgende blev midt gaden med åbne døre.

Manden tog desuden en af pigerne ud af bilen og smed hende hårdt ned i asfalten mindst to gange.

Politichefen Gabriel Cameron siger torsdag ifølge BBC, at man formoder, at manden og kvinden kendte hinanden.

Men noget motiv til overfaldet kendes endnu.

»Vores efterforskning er stadig på et tidligt stadie, og vi er i gang med at finde ud af, hvorfor denne frygtelige hændelse fandt sted,« siger Gabriel Cameron ifølge BBC.

Gerningsmanden er stadig på fri fod, og ifølge politiet er der en decideret 'menneskejagt' i gang.

I alt ni personer har modtaget behandling efter hændelsen, hvor både vidner og betjente kom til skade, da de kom i kontakt med den ætsende væske.

Til flere britiske medier har vidner videre forklaret, hvordan kvinden råbte 'mine øjne, mine øjne' efter at være blevet ramt.

»Jeg løb ind i mit hus og hentede en vandflaske og hældte vand på hendes øjne. Hendes læber var sorte, og hendes hud så ud til at være forbrændt,« som det lød fra et anonymt vidne til Sky News.

Det vides endnu ikke præcist, hvad det var en væske, der blev brugt. Men ifølge politiet skulle den tilsyneladende have været basisk.