Endnu mens pårørende sørger i byen Newtown gik en mand amok med et skydevåben på et hospital i Birmingham, USA.
Endnu mens pårørende sørger i byen Newtown gik en mand amok med et skydevåben på et hospital i Birmingham, USA. Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Endnu et blodigt skyderi har fundet sted i USA. Politiet i delstaten Alabama har skudt og dræbt en mand, som lørdag eftermiddag dansk tid åbnede ild mod flere personer på et hospital i byen Birmingham. Det skriver B.dk.

Manden nåede at såre en betjent og to ansatte på hospitalet, inden han blev dræbt, skriver Reuters. Ingen af de sårede er i livsfare, men er blevet sendt til behandling på et andet hospital, oplyser en talsmand for politiet i Birmingham.

Det var en ansat på St. Vincents Hospital, som opdagede pistolmanden omkring klokken 04 om natten amerikansk tid og alarmerede politiet.

Da betjentene ankom, begyndte manden at skyde. Da den ene betjent blev såret, skød den anden manden ned.

Den dræbtes identitet er endnu ikke blevet offentliggjort.

Skudepisoden sker på et tidspunkt, hvor USA i forvejen er i landesorg over gårsdagens nedskydning af 20 børn og seks voksne på skolen Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut. Foruden ofrene på skolen blev en kvinde, som formentlig er gerningsmandens mor, fundet dræbt i en bolig tæt ved.

Massakren har - endnu en gang - fået debatten om strengere våbenkontrol til at blusse op i USA, men præsident Obama får mere end svært ved at gennemføre stramningerne blandt andet fordi Republikanerne er imod.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.