Af frygt for nye protester efter nyheden om den unge kvindes død har politiet i New Delhi afspærret dele af centrum.

INDIEN: For at komme eventuelle nye protester i forkøbet efter nyheden om at den unge kvinde, der i forrige uge blev udsat for en brutal massevoldtægt, nu er død, har politiet i New Delhi lørdag afspærret dele af centrum for offentligheden, skriver Hindustantimes.com.

Foruden 10 metrostationer har politiet afspærret det store monument India Gate samt området Raisina Hill, hvor Indiens vigtigste regeringsbygninger ligger.

Yderligere har et stort antal politifolk taget opstilling langs strækningen mellem India Gate og Raisina Hill, hvor store protester fandt sted i sidste uge.

- Jeg beder for, at de skyldige får den hårdest mulige straf og for, at folk vil bevare roen og opretholde freden, skrev politikommissær i New Delhi Neeraj Kumar fredag aften på Twitter ifølge Hindustantimes.com.

Indiens premierminister Manmohan Singh sagde på et pressemøde lørdag, at han er dybt bedrøvet over nyheden om den unge kvindes død og lovede konkret handling, skriver Reuters.

Den unge kvinde blev torsdag overført til et hospital i Singapore. Da lød meldingen, at hun havde fået alvorlige skader på hjernen, og at hun imod alle odds kæmpede for sit liv.

Inden hun kom til Singapore havde det 23-årige voldtægtsoffer gennemgået tre maveoperationer på grund af det voldsomme overfald, hvor de seks voldtægtsmænd blandt andet brugte et jernrør til at forulempe kvinden.

Voldtægten fandt sted på en bus, og overgrebet blev afsluttet ved, at kvinden blev kastet ud af bussen, der var i fart. De seks formodede gerningsmænd er efterfølgende blevet anholdt, men massevoldtægten har udløst voldsomme demonstrationer mod myndighederne i Indien, som ifølge demonstranterne ikke gør nok for at beskytte kvinder mod voldtægt.

Ifølge officielle oplysninger fra den indiske regering har New Delhi det højeste antal voldtægter per person i det kæmpemæssige land. Således anmeldes der en voldtægt i den indiske hovedstad hver 18. time.

Den grusomme sag har sat fornyet fokus på kvinders retssikkerhed i Indien. Torsdag kom det frem, at et blot 17-årigt massevoldtægtsoffer fra Punjab havde begået selvmord, efter det lokale politi havde forsøgt at presse hende til at opgive anklagen og gifte sig med en af gerningsmændene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.