Går du rundt med en forestilling om, at du ville blive et lykkeligere menneske, hvis du fik mere sex?

Så skal du måske finde lykken et andet sted. Et nyt studie fra Carnegie Mellon University i Pennsylvania slår nemlig fast, at en fordobling af lagengymnastikken ikke gør dig lykkeligere. Det skriver Medical Daily.

For at undersøge sammenhængen mellem sex og følelsen af lykke skulle 128 forsøgspersoner, der alle var i alderen 35 til 65 og gift, holde styr på, hvor ofte de havde sex.

Mens den ene gruppe fik besked på, at de skulle dyrke sex, som de plejer, skulle den anden halvdel fordoble deres seksuelle aktivitetsniveau i en tre måneders periode.

Hver dag skulle parrene besvare spørgsmål om deres sundhed, lykkefølelse, hvilken type sex, de havde, hvor ofte, det skete, og hvor meget, de nød det.

Da undersøgelsen var slut, analyserede forskerne, hvordan deltagernes svar havde udviklet sig i løbet af de tre måneder.

Resultaterne af eksperimentet, der er offentliggjort i Journal of Economic Behavior & Organization, viser, at de par, som blev bedt om at have mere sex, faktisk blev mindre glade.

Presset gjorde nemlig, at de fik mindre lyst til at dyrke sex og oplevede samtidig en nedsat nydelse. Det tyder på, at et bedre sexliv ikke handler om kvantitet, men derimod kvalitet, påpeger forskerne.

»Lysten til sex falder meget hurtigere end nydelsen ved sex, når den først er indledt. I stedet for at fokusere på at dyrke sex lige så ofte, som i starten af et forhold, bør par satse på at skabe et miljø, der øger deres lyst og gør deres sex endnu sjovere,« siger Tamar Krishnamurti, der er en af forskerne bag studiet, til Medical Daily.

En anden af forskerne, professor George Loewenstein, mener, at den lavere seksuelle lyst og et fald i nydelse ikke skyldtes, at parrene dyrkede mere sex, men at de blev bedt om at gøre det.

Altså at sex blev en pligt og ikke noget, som fandt sted spontant.

»Hvis vi lavede undersøgelsen igen, og kunne tillade os at gøre det, ville vi forsøge at tilskynde deltagerne til at dyrke mere sex ved at sætte dem i en sexet sindstilstand – måske ved at sørge for børnepasning, hotelværelser eller silkelagener – i stedet for at bede dem om at gøre det,« siger George Loewenstein, der er professor i økonomi og psykologi.

Trods undersøgelsens resultater, tror sexolog og parterapeut Hanne Kaas fortsat på, at øget seksuel frekvens kan være gavnligt for parforholdet.

»Jeg kan godt forstå, at folk ikke orker at dyrke mere sex og ikke bliver glade af det, når de bliver presset til at gøre det. Og hvis der er nogen, der i forvejen ikke har et godt sexliv, som bliver bedt om at dyrke mere sex, bliver de kun bekræftet i, at sex ikke er godt. Men generelt set er sex sundt, for vi åbner os over for hinanden og bliver mere rummelige, når vi dyrker sex,« siger hun.

Hun opfordrer par til at dyrke mere lagengymnastik, men det skal ikke være ensbetydende med, at den ene part skal føle sig tvunget til sex, fordi den anden har en større lyst.

»Det er meget vigtigt at kommunikere om sex. Man skal turde at sige det, hvis ikke man har lyst. Det er okay at sige nej. Men når det så er sagt, er det også vigtigt, at man lige tager en snak om, hvorfor lysten ikke er der,« forklarer Hanne Kaas, der har egen praksis på Amager.