Englands fedeste mand, Carl Thompson, døde søndag den 21. juni. 33 år gammel og 412 kilo tung. En måned forinden havde han endelig råbt om hjælp og inviterede et kamerahold hjem til sig. De fik et frygteligt kig helt ind i hans hverdag, som den så ud på hans sidste dage.

Vennernes hjælp ændrer ikke noget. Carl Thompson spiser stadig 10.000 kalorier om dagen, der svarer til 20 tallerkener stegt flæsk med kartofler og persillesovs.

Hans foretrukne frokost er en bunke fiskepinde sammen med en pizza med en diameter på 40 cm. Seks chokoladebarer og adskillige poser slik.

Aftensmaden kommer fra den lokale takeaway-restaurant. De ansatte har en nøgle til hans lejlighed i Dover, Kent, så de kan levere direkte til sengen. Som regel lasagne, cheeseburgere og is til dessert. Et par timer senere vil han ringe tilbage og lægge samme ordre igen. Alt, han spiser, bliver krydret med salt nok til at drukne en mus. Sammen med spandevis af barbecuesovs.

Maden bliver betalt via Carl Thompsons understøttelse, der er på cirka 7.000 danske kroner om måneden. Han har ikke forladt sin lejlighed det sidste år. Ligger kun i sengen og ser fjernsyn eller spiller på sin Ipad.

Vil slikke skeen

Carl Thompson har taget kontakt til den britiske avis The Sun og råbt om hjælp. Efterfølgende er et hold af dokumentarister fra Channel 5 begyndt at følge ham sammen med en række læger og diætister, der kæmper for at få ham ud af de dårlige vaner. Han ved godt, at han er nødt til at tabe sig. Ellers vil han dø. Men han er fast besluttet på at leve, så han kan se sin elskede lille nevø vokse op.

Læs også:

Læs også:

Dokumentaren viser, hvordan hans venner også forsøger at hjælpe ham.

De tager hjem til hans lejlighed for at lave sunde gryderetter til ham. Carl Thompson trygler dem om at servere en anden portion. Og en tredje portion. Til sidst spørger han, om han ikke kan få lov til at slikke skeen.

Men han kæmper. Carl Thompson har formået at udskifte sin natlige isbøtte med en speciel mousse med reducerede kalorier.

Han forsøger at opretholde facaden:

»Der er ikke nogen dage, der er ens,« fortæller han tv-holdet, men det skal vise sig at være en sandhed med modifikationer.

Moderen døde af hjernekræft

Carl Thompson havde altid været vild med at spise. Da han var tre år, begyndte han at gå på rov i familiens køleskab og fryser. Var der kun frosne pølser, spiste han dem. I de sene teenageår var han blevet svært overvægtig. Men hans overspisning røg helt ud af kontrol, da hans mor, Elaine Hoyle tabte kampen mod hjernekræften i 2012. Tre år senere har han taget 190 kilo på.

Få uger for hans død, besøger den britiske fedmeekspert Shaw Somers lejligheden i Dover. Beskeden fra eksperten er lige ud af posen:

»Du er her nok ikke om seks til 12 måneder.«

Læs også:

En diætist, Lucy Jones, foreslår en gradvis nedtrapning af Carl Thompsons kalorieindtag. De nuværende 10.000 kalorier skal barberes ned med 1.000 kalorier om ugen.

»Der er ingen vej tilbage,« siger hun.

Carl Thompson mener ikke, at han kan gennemføre det. Han siger til diætisten, at det vil tage ham mange måneder, før han kan nå det mål, hun har sat for ham. Den 33-årige mand har bare ikke de måneder tilbage. Han drømmer om at komme til at spille fodbold med sin elskede nevø, søn af hans lillesøster, Abbie.

Nevøen var hans største grund til at leve.

»Jeg vil være i stand til at se min nevø vokse op, blive gift og få børn,« har han fortalt The Sun.

Den sidste æbletærte

Carl Thompson fortæller dokumentaristerne fra Channel 5, at han drømmer om at blive kendt for noget andet end sin størrelse.

»Jeg er i Guinness Rekordbog. Men jeg vil gerne slå nogle andre rekorder,« siger han, mens han kæmper med vejrtrækningen.«

Der er ikke luft nok til at færdiggøre sætningen.

Læs også:

På dette tidspunkt er det umuligt for Carl Thompson at vende sig i sengen, og et toiletbesøg er udelukket. Han krop er dækket af liggesår, og hans ben er fyldt med blodpropper.

Carl Thompson åbner mere og mere op for sit indre og fortæller om sin ensomhed:

»Jeg er alene det meste af tiden. Jeg har skubbet folk væk, fordi jeg ikke troede, jeg havde brug for hjælp. Nu er det for sent.«

Klokken 23.00 fredag den 19. juni ringer han til takeaway-restauranten en sidste gang og bestiller en æbletærte og to portioner is.

Søndag morgen bliver han fundet død af politiet. Lægerne mener, at hans hjerte stod af på grund af søvnapnø. Sygdommen gjorde, at hans vejrtrækning blev ved med at standse og starte, når han sov.

Læs også:

Ingen kunne gøre det for ham

15 politimænd, tre paramedicinere og ni brandmænd, en hydraulisk lift, og transportudstyr er nødvendig for at flytte Carl Thompsons krop ud af lejligheden. Det tager fem timer, før han er ude. 12 personer er med til at bære hans kiste til begravelsen. Kirken er fyldt med venner og andre, der er der for at ønske held og lykke på den sidste rejse.

Det ville måske have overrasket Carl Thompson, men ikke hans tante, Jeanette Thompson:

»Carl var en dejlig, ung mand. Men han har været afhængig, siden han var meget lille.«

Han havde alt det hjælp, han kunne få.

»Men ingen kunne gøre det for ham. Han var nødt til at gøre det selv,« siger Jeanette Thompson.