Det var måske ren og skær panik, der førte til syv pingviners død i Calgary Zoo i Canada torsdag morgen.

Ifølge zoo-ansatte er de syv Humboldt-pingviner - en pingvinart der lever i farvandet ud for den sydlige kyst af Chile og Peru - formentlig druknet.

De nærmere omstændigheder omkring dødsfaldene bliver nu undersøgt.

»Det lader til at en stressfaktor har fået disse fugle til at gå i panik«, siger havens direktør for dyrehold, Jamie Dorgan til CTV Calgary. »Det er bare svært at sige, hvad der satte gang i det hele.«

De 22 pingviner var på grund af renovering sat ind i to bure. Der havde de været i to dage, og ifølge dyrepasserne har de tidligere været i disse bure uden problemer - nogle gange i op til 30 dage.

I et af de to bure var der en lille sø, som pingvinerne havde adgang til. Da dyrepasserne tjekkede pingvinernes tilstand torsdag morgen, fandt de syv af dem flydende døde rundt i vandet.

De syv pingviner var i alderen fra blot nogle få måneder til syv år. En af dem var blevet udruget i selve haven og ingen af de døde pingviner havde noget spor af sygdom.

»Vi har nu sat en fuldstændig undersøgelse i gang. Vi vil gerne forstå, hvad der skete, så vi kan forhindre det i at ske igen,« siger Jamie Dorgan i en pressemeddelelse.

Det veterinære hold i den zoologiske have har gennemført en undersøgelse af de døde pingviner. Deres undersøgelse viser, at drukning er årsagen til pingvinernes død.