Humboldt-pingviner svømmer har rundt i en europæisk zoo, nemlig Paris Zoological Park.
Humboldt-pingviner svømmer har rundt i en europæisk zoo, nemlig Paris Zoological Park. Foto: CHARLES PLATIAU

Det var måske ren og skær panik, der førte til syv pingviners død i Calgary Zoo i Canada torsdag morgen.

Ifølge zoo-ansatte er de syv Humboldt-pingviner - en pingvinart der lever i farvandet ud for den sydlige kyst af Chile og Peru - formentlig druknet.

De nærmere omstændigheder omkring dødsfaldene bliver nu undersøgt.

»Det lader til at en stressfaktor har fået disse fugle til at gå i panik«, siger havens direktør for dyrehold, Jamie Dorgan til CTV Calgary. »Det er bare svært at sige, hvad der satte gang i det hele.«

De 22 pingviner var på grund af renovering sat ind i to bure. Der havde de været i to dage, og ifølge dyrepasserne har de tidligere været i disse bure uden problemer - nogle gange i op til 30 dage.

I et af de to bure var der en lille sø, som pingvinerne havde adgang til. Da dyrepasserne tjekkede pingvinernes tilstand torsdag morgen, fandt de syv af dem flydende døde rundt i vandet.

De syv pingviner var i alderen fra blot nogle få måneder til syv år. En af dem var blevet udruget i selve haven og ingen af de døde pingviner havde noget spor af sygdom.

pingviner

»Vi har nu sat en fuldstændig undersøgelse i gang. Vi vil gerne forstå, hvad der skete, så vi kan forhindre det i at ske igen,« siger Jamie Dorgan i en pressemeddelelse.

Det veterinære hold i den zoologiske have har gennemført en undersøgelse af de døde pingviner. Deres undersøgelse viser, at drukning er årsagen til pingvinernes død.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.