To er døde, heriblandt piloten, og 12 andre er sårede, efter en helikopter styrtede ned i London onsdag morgen. Premierminister Cameron vil nu undersøge helikopterflyvninger over den britiske hovedstad nærmere.

STORBRITANNIEN: En helikopter styrtede omkring klokken 8 onsdag morgen lokal tid ned i det centrale London tæt på Houses of Parliament og ramte en kran, der stod på toppen af bygningen »The Tower«, som er under opførelse til beboelse, og som ventes at blive en af Europas højeste bygninger.

Helikopteren brød i brand, og to personer - den 50-årige mandlige helikopterpilot og en 39-årig mand på jorden - blev dræbt, mens 12 blev såret. Fem er blevet bragt på hospitalet, mens de resterende syv blev behandlet på stedet, oplyser politikommissær ved politiet i London Bernard Hogan-Howe til Reuters. Politiet afviser fortsat alle spekulationer om, at der er tale om en terroraktion.

En efterforskningsenhed fra Institut for Transportulykker i Storbritannien oplyser, at den har indledt en undersøgelse, og at det kan tage flere måneder, før der foreligger en endelig rapport.

I parlamentet sagde premierminister David Cameron senere onsdag, at helikopterflyvninger over en by som London med et stigende antal enorme skyskrabere skal undersøges nærmere.

- Jeg er sikker på, at de (helikopterflyvninger) vil indgå i de undersøgelser, der vil finde sted, sagde Cameron ifølge Reuters.

Øjenvidner fortalte til Reuters efterfølgende, at dele af den brændende kran styrtede ned fra bygningen, hvilket blandt andet fik en bil til at bryde i brand. Brandmænd måtte redde en mand ud af bilen og fik hurtigt kontrol over ilden.

Ulykken skete tæt ved metro- og togstationen Vauxhall ikke langt fra MI6s Thames House, der er hovedkvarter for den britiske efterretningstjeneste.

Det var en tåget morgen i London, og sigtbarheden kan meget vel have været en medvirkende faktor til ulykken.

- Det er noget af et mirakel, at dette ikke gik meget, meget værre tidspunktet på dagen taget i betragtning, siger politikommissær Neil Basu ifølge Reuters.

Den pågældende helikopter var en italiensk produceret tomotors AugustaWestland 109 - en yderst populær helikopter blandt kommercielle VIP-flyvninger, oplyser en kilde bekendt med situationen til Reuters.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.