Norsk politi har indledt en sand menneskejagt på Alwan Ahmed Alawneh, som torsdag blev efterlyst internationalt.

Den 46-årige nordmand med palæstinensisk baggrund er sigtet for dobbeltdrabene i Kristiansand på en kvinde i 30'erne og hendes otteårige datter. 

Politiet frygter, at han kan være flygtet ud af Norge, og derfor er han efterlyst med navn og billede, skriver blandt andre VG og Dagbladet

»Han er meget vigtig for os at komme i kontakt med. Det er en central person i sagen og for efterforskningen, derfor går vi nu ud med denne efterlysning i medierne,« sagde politiinspektør Cecilie Pedersen på et pressemøde torsdag eftermiddag. 

Foto: Foto: Norsk Politi
Vis mere

Ved den lejlighed kom det også frem, at Alwan Ahmed Alawneh er far til den otteårige pige.

Politiet formoder, at kvinden og pigen er blevet dræbt på et tidspunkt mellem tirsdag aften og onsdag eftermiddag, hvor de to lig blev fundet klokken 13.21. 

Mor og datter blev sidst set i live tirsdag aften. 

Dermed kan den formodede gerningsmand også have fået et forspring på over 12 timer, før politiet kom ind i sagen. 

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men livet på flugt er svært og udfordrende, fortæller tidligere politiefterforsker, Jørn Lier Horst, til Dagbladet

»Det er svært ikke at efterlade spor, sådan som verden er nu. Og selv hvis man skulle klare det, så bliver det et svært liv på flugt,« siger Jørn Lier Horst, som også er en kendt krimiforfatter. 

Selv hvis det er lykkedes den efterlyste mand at komme ud af landet, kan det blive svært for ham at undgå politiet. 

»Det kommer helt an på ressourcer. Han har brug for penge, og han må lægge en rute, som ikke kan spores. Han skal have et køretøj eller en måde at komme frem på, og bare det at købe billetter med kontanter kan være vanskeligt,« siger Horst, som har tilbragt over 20 år i politiet. 

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/Ritzau Scanpix
Vis mere

Endelig peger han på, at det bestemt ikke er utænkeligt, at den efterlyste tilfældigt kommer i kontakt med politiet under flugten. 

»Mennesker på flugt er desperate, og de kan begå handlinger, som tiltrækker sig politiets opmærksomhed – hvorefter man opdager, at personen er efterlyst,« forklarer han. 

På den baggrund vurderer han, at der er gode chancer for, at manden snart bliver anholdt. 

Norsk politi understreger, at en sigtelse ikke er ensbetydende med, at man er skyldig. Samtidig understreger politiet ønsket om at få kontakt til pigens far hurtigst muligt.

De pårørende til de dræbte siger via deres advokat til VG, at de beder om fred.

»De er i chok og dyb sorg og prøver at klare sig, som de bedst kan,« siger Åse Johnsen Drabløs, som er bistandsadvokat for familien.