Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De kontroversielle kropsscannere, der efterhånden er placeret i de fleste store lufthavne, er igen blevet misbrugt af personale.

Og det var netop det, kritikere af maskinen advarede om ville ske, da de terrorforebyggende scannere først kom frem.

Den krænkende episode fandt sted i Lagos, Nigeria, hvor sikkerhedspersonale lokkede rejsende ind i den afslørende maskine med den begrundelse, at metaldetektoren var i stykker.

Undervejs flokkedes flere ansatte om billederne, selvom det ikke var deres job. Det var lokale medier, der afslørede misbrugen af kropsscanneren, skriver aftonbladet.se.

Kommer snart til København

Tilbage i marts 2010 anmeldte en 29-årig, kvindelig sikkerhedsvagt fra Heathtrow Lufthavn i London en 25-årig kollega for samme slags misbrug.

Jo Margetson gik ind i nøgenscanneren ved en fejl, da hendes medansatte var hurtig med knapperne og lod maskinen fotografere hende.

- Jeg kan slet ikke klare at tænke på den kropsscanner. Jeg er traumatiseret. Jeg har talt med politiet om det, og jeg er slet ikke i stand til at gå på arbejde mere, sagde den oprørte sikkerhedsvagt til The Sun efter episoden.

De kontroversielle kropsscannere finder vej til Kastrup Lufthavn i denne måned, hvor de i første omgang opstilles på forsøgsbasis.

Andre læser også