Tirsdag morgen gik en ung mand gået amok i Sydney, Australien. To kvinder blev såret og én blev dræbt.

Foreløbigt er der intet, der peger på, at der er tale om et organiseret terrorangreb - på trods af at gerningsmanden råbte Allahu Akbar flere gange. Man mener, at den 21-årige gerningsmand er mentalt forstyrret.

Et af ofrene blev skåret i hånden og mødte selv op på den lokale politistation. Det andet offer - en 41 årig kvinde -blev stukket i ryggen og kørt på hospitalet. Hun er i stabil tilstand.

Det tredje kvindelige offer på kun 21 år blev skåret i halsen og i nakken. Hun var afgået ved døden, da man fandt frem til hende.

Det lykkedes for en gruppe civile at pacificere gerningsmanden med en mælkekasse og en stol.

Ifølge Daily Mail kan gerningsmanden være flygtet fra et psykiatrisk hospital. Han bad angiveligt også om at blive skudt i hovedet. Det er ehdnu ikke bekræftet af myndighederne.

Øjenvidner fortæller, hvordan manden blev jagtet af en gruppe af 5-6 civile personer. Det var dem, der i sidste ende lykkedes at fastholde ham.

Politiet i Sydney arbejder i skrivende stund på flere gerningssteder i byen. Man mener ikke, at gerningsmanden samarbejdede med nogen. Men man patruljerer alligevel i området for en sikkerheds skyld.

De lokale myndigheder afholdt et pressemøde om episoden 09.30 dansk tid. Her lød det blandt andet, at man er overbevist om, at gerningsmanden handlede på egen hånd.

Den 21-årige mand har ikke nogen relationer til terrorisme eller terror-organisationer.

Manden har haft problemer med sit mentale helbred. Han var kendt af politiet, men der har ikke været tegn på, at han kunne begå en forbrydelse af denne art.

»Det er en forfærdelig forbrydelse, og han skal bøde for det,« sagde politiet på pressemødet.

Gerningsmandens angreb varede i omkring seks minutter, ifølge politiet.

Politiminister David Elliot hylder de civile, som fik pacificeret gerningsmanden.

»I aften hylder byen tre nye helte. Og jeg synes, at det ville være passende for politikommissæren at takke de tre borgere, som har handlet eksemplarisk og udover det, man kan forvente af en civil ved at stoppe gerningsmanden,« lød det.

B.T. følger sagen.