Den 6. februar følte 57-årige Patricia Dowd fra USA sig sløj med influenzasymptomer og tog en hjemmearbejdsdag fra jobbet hos elektronikvirksomheden Lam Research.

Henad eftermiddagen fik amerikaneren det dog dårligere, og pludselig faldt hun om i hjemmet.

Kort tid efter kunne lægerne viderebringe en forfærdelig nyhed til Patricia Dowds familie i Californien:

Den 57-årige kvinde var død af et hjerteanfald.

Patricia Dowd
Patricia Dowd
Vis mere

Men noget kunne lægerne ikke få til at hænge sammen.

For hvordan kunne det raske kvindes hjerte pludselig stå af? Og hvorfor viste obduktionen, at hjertet var ramt af en infektion, som også sad i lungerne?

De testede Patricias lig for både influenza og andre sygdomme, men ingen positive tests fik lægerne tilbage.

Derfor forblev kvindens død et mysterium.... indtil to måneder senere, hvor lægerne fik den gode idé at teste Patricias vævsprøver for coronavirussen.

Testen kom tilbage, og hurtigt kunne man konstatere, at Patricia Dowd var det første kendte coronavirus-offer i USA.

Men hvorfor testede man ikke for det, dengang hun døde?

Jo, sagen er den, at da Patricia faldt om i sit hjem den 6. februar, sad både europæerne og amerikanere solidt og rolige lænet tilbage i sofaerne.

Coronavirussen hærgede i Kina, men selvom man i USA havde fået de første smittetilfælde, kunne Donald Trump forsikre om, at alt var under kontrol.

Ingen var endnu døde af virussen i USA, og på trods af sporadiske meldinger fra de kinesiske myndigheder, var den vestlige verden heller ikke kloge på alt fra symptomer til tegn på alvorlige sygdomsforløb.

Men amerikanerne skulle blive klogere.

I marts eksploderede smittetrykket i 'frihedens land', og torsdag aften rundede USA så den værst tænkelige milepæl: 100.000 døde.

Og som det ser ud lige nu, er Patricia Dowd altså den første amerikaner, der tabte kampen mod den verdensomspændende virus.

Man ved dog også, at kvinden ikke var i udlandet op til hendes død, så hun har fået det fra en person i det californiske lokalområde, og derfor har medicinske eksperter siden forsøgt at kortlægge Patricia Dowds sidste uger for at blive klogere på smittespredningen.