- Det var, som om stenen faldt ned fra himlen. Det føltes som et jordskælv, sagde passageren Jean-Jacques Messaoud efter ulykken i de franske Alper.
- Det var, som om stenen faldt ned fra himlen. Det føltes som et jordskælv, sagde passageren Jean-Jacques Messaoud efter ulykken i de franske Alper. Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET
Det var en skræmmende oplevelse at være passager i det tog, som lørdag formiddag blev afsporet i det sydlige Frankrig, efter at det havde ramt en klippeblok på skinnerne.

To ældre passagerer blev dræbt, og adskillige såret efter ulykken.

- Det var, som om stenen faldt ned fra himlen. Det føltes som et jordskælv, sagde Jean-Jacques Messaoud, der var om bord på ulykkestoget, til det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg kunne ikke forstå, hvad der skete. Jeg blev kastet til venstre og kunne se, at den forreste del af toget lå nede af skrænten, fortæller en anden passager, Floriane Bonnet.

- Jeg forsøgte at knuse et vindue for at komme ud, men det kunne jeg ikke, så jeg kom ud af toget igennem den forreste del, tilføjede hun.

Både politi, brandvæsen og redningshelikoptere blev sendt til ulykkesstedet, som ligger nær byen Digne-les-Bains i de franske Alper. Det er et bjergområde, og det er ikke let at komme til at arbejde i for redningsfolkene p.g.a. sneen.

Jernbanestrækningen er kendt som Train des Pignes (Gran-ekspressen) og kører fra storbyen Nice ved Middelhavet op til Digne-les-Bains. Det er en 150 km lang strækning, og den er meget populær blandt turister, fordi den går igennem et naturskønt nåletræslandskab. Den krydser 30 broer og kører igennem 25 tunneller.

Den ene af de to dræbte passagerer er russer, mens den anden er fransk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.