Lyt til artiklen

Enorme mængder vand har ramt Paris tirsdag aften.

Flere af byen beboere har delt videoer af metrostationer og busser, der minder mere om en lidt grumset swimmingpool end transportmidler.

Det franske meteorologiske institut Meteo France oplyser, at der er faldet, hvad der svarer til en måneds regn, i løbet af kun en time med voldsomt vejr.

Man advarer også om, at regnen kan ramme det sydlige Frankrig i løbet af de kommende dage.

Den vindmåler, Meteo France har siddende på Eiffeltårnet, målte en vindhastighed, der på et tidspunkt nåede 104 km/t. I floden Seine, der går gennem Paris, var vandstanden steget med hele 35 centimeter.

Flere videoer af kæmpe vandmasser, der strømmer ned på metrostationer flere steder i Paris er, er delt på Twitter.

På videoerne, du også kan se øverst i artiklen, er der en håndfuld mennesker, der alligevel forsøger at tage metroen, da mange af dem fortsatte med at køre. Dog med forsinkelser.

En journalist fra det engelsksprogede, men franske medie, France 24, sad i en bus, da regnen ramte.

»Det var uhyggeligt, fordi vi så vand vælte ind, og vi vidste ikke, om vi kunne komme ud,« siger journalist Lauren Bain.

Brandvæsenet i Paris udsendte tidligt tirsdag aften en advarsel til lokalbefolkningen og instruerede dem i, hvordan de kunne holde sig sikre under regnen – og rådede dem til at blive inden døre eller søge ly.

De opfordrede også til, at man frakoblede sin elektronik og benyttede såkaldt nødbelysning, for eksempel stearinlys eller lommelygte.

»Gå under ingen omstændigheder ned i kælderen,« skriver brandvæsnet også.