Mindst 68 personer er blevet forgiftet, tre er bekræftet døde, otte er blevet blinde, og fire har været nødt til at få opereret øjeæblet ud.

Det er status for brugerne af kontaminerede øjendråber fra mærkerne EzriCare og Delsam Pharma, som i USA kan købes i håndkøb.

Mærkerne blevet trukket tilbage i februar, og nu er de altså blevet forbundet med tilfælde i 16 amerikanske stater. Det kunne Center for Disease Control and Prevention (CDC) fortælle 14. marts.

De har ikke redegjort for, hvor dødsfaldene eller andre af de mest alvorlige tilfælde har fundet sted.

I sidste måned var der 'kun' et dødsfald og fem tilfælde af synstab.

Dråberne er fremstillet i Indien og menes at indeholde en variant af bakterien pseudomonas aeruginosa, som aldrig tidligere har været fundet i USA.

Brugerne har indrapporteret mere end ti forskellige mærker af øjendråber, men EzriCare er det, der gået flest gange igen.

Selvom CDC ikke vil sætte navne på de stater, hvor der har været tilfælde, så tyder alt på, at der i hvert fald er ét tilfælde i Florida.

68-årige Clara Oliva har brugt øjendråberne fra EzriCare og har været nødt til at få sit ene øje fjernet. Hun vil derfor nu sagsøge firmaet.

»Min klient er grueligt såret og nu juridisk blind. Jeg er i øjeblikket ved at efterforske andre, der på samme måde er kommet til skade af dette tilbagekaldte produkt,« skrev Olivas advokat, Natasha Cortes, i enmail til Law&Crime, skriver New York Post.