Tilbagetræden kommer, efter at USA har ytret ønske om reformer af den palæstinensiske selvstyremyndighed, PA.

Den palæstinensiske premierminister, Mohammad Shtayyeh, har meddelt præsident Mahmoud Abbas, at han træder tilbage.

Den palæstinensiske selvstyreregering har hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden.

- Jeg indgiver min afskedsbegæring til præsidenten (Mahmoud Abbas, red.), siger Shtayyeh og tilføjer, at hans beslutning er relateret til "udviklingen af aggression mod Gazastriben og en eskalering af konflikten på Vestbredden og Jerusalem".

- Der er behov for nye politiske tiltag på grund af krigen, siger han og tilføjer:

- Den næste fase og dens udfordringer kræver nye regeringsudspil og politiske foranstaltninger, som kan afspejle de nye realiteter i Gazastriben, siger han og opfordrer til forståelse og samarbejde mellem de forskellige palæstinensiske fraktioner og en udvidelse og styrkelse af den palæstinensiske selvstyremyndighed, PA.

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har under møder med Mahmoud Abbas i Ramallah på den besatte Vestbred talt om et behov for reformer af den palæstinensiske selvstyremyndighed.

Amerikanerne har ytret ønske om, at Abbas overtager styringen af Gazastriben efter krigen. Dette afviser Abbas at gøre, hvis den israelske besættelse fortsætter, uden at der er taget skridt frem mod at oprette en palæstinensisk stat.

Den palæstinensiske selvstyremyndighed bør ifølge Blinken reformere sig selv og forbedre sit styre og sin effektivitet.

USA har længe udtrykt ønske om, at den 88-årige Abbas vil gennemføre gennemgribende ændringer i sin Fatah-organisation, hvis den skal styre både Vestbredden og Gaza.

PA har imidlertid begrænset selvstyre på den besatte Vestbred, og den har været kritiseret for ineffektivitet.

/ritzau/Reuters