Pårørende til to savnede danskere i Kristiansand er blevet underrettet og er nu på vej til Norge.

Det fortæller Benn Andersen, der er næstformand i den århusianske dykkerklub Nautica, hvor de to savnede danskere er medlemmer.

- Alle fire, der er afsted på turen, har børn hjemme. Familierne er nu på vej til Kristiansand. Vi overvejer også om vi skal tage derop for at støtte familierne og hjælpe med at få biler og udstyr hjem, siger Benn Andersen til B.T.

De to dykkere forsvandt, da de 12:08 dykkede ned på bunden af Korsvikfjorden uden for Kristiansand for at se på vraget af skibet Seattle. Norske redningsfolk indstillede søndag aften redningsaktionen og har opgivet at finde de to dykkere i live.

Navnene på de to savnede er indtil videre ikke blevet frigivet af hensyn til de pårørende. Benn Andersen oplyser, at der er tale om en mand og en kvinde i fyrrerne, som ikke danner par.

- Det er to meget erfarne dykkere, der har mange dyk bag sig ned til 40 meter. Den ene er en erfaren teknisk dykker, der har dykket på 60 meter, siger Benn Andersen til B.T.

De to savnede havde selv arrangeret turen til Kristiansand sammen med to andre dykkere fra klubben. Benn Andersen skulle selv have været med, men valgte at melde afbud.

- De fire personer har foretaget mange dyk sammen og er bekendt med hinandens dykkestil. Jeg har selv dykket ved Seattle sammen med dem flere gange. Det burde ikke være et farligt dyk, hvis man tager sine forholdsregler og lader være med at bevæge sig ind i skibet. Vi ved ikke, hvad der er gået galt, men vi kan gætte på, at de er gået ind i et rum, som er styrtet sammen. Det kan også være, at de har hængt fast i en pind eller en gren, siger Benn Andersen.

De fire dykkere har formentlig foretaget et teknisk dyk, hvor man medtager ekstra ilt-flasker. På den måde skal dykkerne holde kortere pauser under opstigningen. Benn Andersen mener dog ikke, at dykkerne har brugt helium, som man nogen gange gør ved den slags dyk.

De to dykkere blev meldt savnede kl. 13.34 søndag, da de ikke kom op efter et dyk ned til vraget af det tyske passagerskib Seattle, der har ligget på bunden af Korsvikfjorden ved Kristiansand siden Anden Verdenskrig.