De to sårede personer, der overlevede 20-årige Adam Lanzas angreb på en skole i Newtown, skal hjælpe med at kaste lys over den tragiske begivenhed.

USA: Udover de 26 børn og voksne, som 20-årige Adam Lanza dræbte på Sandy Hook Elementary School i Newtown fredag, blev yderligere to voksne såret. Det kom frem mandag.

De er nu ved at komme sig på et hospital og bliver centrale i efterforskningen af tragedien.

Talsmand for delstatspolitiet i Connecticut, Paul Vance, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de to betragtes som »nøglevidner« i sagen.

Han vil dog ikke komme nærmere ind på de to overleveres identitet. Og Paul Vance advarer om, at det godt kan tage sin tid, før politiet har overblik over, hvad der præcis skete på den del af Sandy Hook Elementary School, hvor de mindste klasser holder til og hvor Adam Lanza dræbte 20 børn på seks og syv år og seks voksne.

- Der er mange, mange vidner, sagde Paul Vance under en pressebriefing mandag.

Og efterforskningen kommer til at tage ekstra lang tid, da mange af vidnerne er børn, hvilket betyder, at afhøringer skal håndteres »ekstremt følsomt«.

Polititalsmanden beder på vegne af ofrenes familier pressen om at vise respekt ved at lade dem være i fred.

- Jeg beder jer, da I ved, at det her er ekstremt hjerteknusende og svært for dem at håndtere: Vær venlige at tage hensyn til deres ønske, sagde Paul Vance.

Massakren i Newtown har fået debatten om den amerikanske våbenlovgivning til at rase på ny, og flere demokratiske toppolitikere, der hidtil har været fortalere for retten til at bære våben, har ændret mening og er klar til at se på, hvad der kan gøres rent lovgivningsmæssigt for at undgå flere tragedier som den i Newtown.

Demokraternes senator i Californien, Dianne Feinstein, har allerede et lovforslag om forbud af såkaldte angrebsvåben, som hun vil fremlægge, når Kongressen samles i januar.

Hvis det bliver vedtaget, vil det ifølge Feinstein få vidtrækkende konsekvenser.

- Det vil forbyde salg, import og besiddelse, siger senatoren til CNN.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.