USA's angreb mod en luftbase i Syrien deler vandene. Nogle lande roser angrebet, mens andre fordømmer det.

Washington D.C.. Mens mange lande i Vesten roser USA's militære angreb i Syrien, fordømmer Rusland og Iran angrebet.

Det amerikanske missilangreb mod en flybase i Homs-provinsen i Syrien blev gennemført efter et formodet angreb med kemiske våben i Idlib-provinsen i tirsdags.

Her kan du se, hvad en række hovedaktører siger om det amerikanske angreb:

* Rusland:

Præsident Vladimir Putin mener, at angrebet er en aggression mod en suveræn stat og en krænkelse af folkeretten. Det skriver russiske nyhedsbureauer på baggrund af en meddelelse fra Kreml.

Kreml siger videre, at det amerikanske angreb blev udført på baggrund af en "opdigtet sammenhæng".

* Iran:

Iran fordømmer på det kraftigste angrebet på den syriske luftbase, skriver nyhedsbureauet ISNA.

* Syrien:

Den syriske præsident, Bashar al-Assads kontor kalder det amerikanske angreb "forhastet og uansvarligt". "Amerikanerne ligger under for falsk propaganda", hedder det. Samtidig varsler Assads kontor optrappet kamp mod oprørsgrupperne.

* Saudi-Arabien:

En talsmand for det saudiarabiske udenrigsministerium kalder USA's præsident, Donald Trump, for "modig", fordi han handler, når "det internationale samfund har fejlet" i forsøgene på at stoppe det syriske regimes handlinger.

* Storbritannien:

Den britiske regering kalder angrebet for et passende svar på det syriske regimes formodede giftgasangreb i Idlib-provinsen i tirsdags.

- Den britiske regering støtter fuldt ud den amerikanske aktion, som vi mener, er et passende svar på det barbariske kemiske angreb, der blev udført af det syriske regime. Det siger en talskvinde for premierminister Theresa May ifølge BBC.

* Frankrig og Tyskland:

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, "alene bærer skylden" for det amerikanske missilangreb. Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, i en fælles erklæring.

Den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, siger, at russerne og iranerne er nødt til at forstå, at det ikke giver nogen mening at støtte den syriske præsident.

* Tyrkiet:

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, hilser det amerikanske angreb velkommen. "Er det nok? Jeg mener ikke, at det er nok", siger han.

Samtidig siger den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, at Ruslands støtte til det syriske regime under præsident Assad er "fuldstændig forkert".

* Israel:

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger ifølge AFP, at han støtter det "stærke og klare budskab", USA har sendt med sit angreb som gengældelse for et formodet giftgasangreb.

* EU:

EU-præsident Donald Tusk skriver på Twitter, at USA's angreb viser en nødvendig beslutsomhed over for de barbariske kemiske angreb. EU vil samarbejde med USA for at ende brutaliteten i Syrien, lyder det fra Tusk.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, siger, at den gentagne brug af kemiske våben "må besvares". Han forstår forsøgene på at afskrække fra yderligere brug af kemiske våben.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, udtrykker i en officiel EU-udtalelse forståelse for det amerikanske forsøg på at afskrække fra nye kemiske angreb. Hun siger samtidig, at EU er overbevist om, at kun en politisk løsning - og ikke en militær løsning - kan sikre fred og stabilitet i Syrien.

* Nato:

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, siger, at Syrien bærer det fulde ansvar for den udvikling, der har ført til det amerikanske luftangreb. Enhver brug af kemiske våben er uacceptabel og kan ikke stå ubesvaret, siger han.

/ritzau/