FØLG UDVIKLINGEN I LONDON HER I BT’s LIVEBLOG.

Politiet i London oplyser, at mindst syv personer har mistet livet i angreb i den britiske hovedstad lørdag aften. Mindst 48 er blevet bragt til fem forskellige hospitaler, oplyser London Ambulance Service.

Tre gerningsmænd er desuden dræbt.

Dette ved vi indtil videre:

* Politiet oplyser, at man klokken 22.08 lokal tid får de første meldinger om, at en hvid varevogn er svunget væk fra kørebanen på London Bridge og har ramt flere personer.

* Efterfølgende kører varevognen til det nærliggende Borough Market, der er et populært område med beværtninger og diskoteker.

* Her hopper tre mænd ud af vognen og begynder at stikke tilfældige mennesker ned på restauranter og barer i området, der ligger omkring 400 meter fra broen.

* Ifølge politiet bliver de tre gerningsmænd dræbt, omkring otte minutter efter at man har fået første anmeldelse.

* Attentatmændene var iført falske bombeveste.

* Fire politibetjente blev såret under hændelsen. En af dem er i kritisk tilstand.

* London Ambulance Service oplyser, at man har transporteret mindst 48 tilskadekomne til fem forskellige hospitaler i London. Flere er desuden blevet behandlet for mindre skader på de to gerningssteder.

* Blandt de sårede er flere udenlandske statsborgere. Der er dog ikke meldinger om danske sårede.

* Politiet vil indsætte ekstra styrker i London den kommende tid.

* Den britiske premierminister, Theresa May, holdt møde i krisekomitéen Cobra søndag morgen. Herefter udtalte hun sig offentligt om angrebet.

* I sin meddelelse slår hun fast, at angrebet blev begået af radikale islamister. Hun siger samtidig, at det skal være slut med tolerance over for islamister og hadprædikanter.

* Både Mays konservative parti og oppositionspartiet Labour har valgt at sætte valgkampen på pause søndag. Det EU- og indvandrerkritiske parti Ukip afviser at indstille valgkampen. Der er valg torsdag 8. juni.

* Myndighederne kender ikke identiteten på de tre gerningsmænd, oplyser politichef Cressida Dick fra Londons politi på et pressemøde søndag formiddag.

* Britisk politi har ransaget en lejlighed, som tilhører en af de tre angribere, i det østlige London, rapporterer det britiske medie Sky News.

* 12 personer er blevet anholdt i Barking-området i det østlige London søndag. Anholdelserne sker i forbindelse med angrebet lørdag aften, det oplyser det britiske politi i en pressemeddelelse.

Er du i London, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til nryt@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Kilder: BBC, Britisk politisk, Reuters.

/ritzau/