Kvinde optog lydfil af sin egen operation, og hun brød sig bestemt ikke om resultatet.

De fleste af os er mere end almindeligt nervøse, når vi skal i fuld narkose og under kniven. Men har du nogensinde spekuleret på, hvad der mon sker ved operationsbordet, når du er langt væk i drømmeland?

Det gjorde en amerikansk kvinde. Og hun besluttede sig at finde ud af, hvad lægerne og sygeplejerskerne sagde om hende under operationen.

Ethel Easter fra Houston i den amerikanske stat Texas følte sig nemlig ikke tryg ved den læge, der skulle operere hende for brok.

Da det gik op for hende, at hun skulle vente to måneder på sin operation, brød hun sammen. Det var helt uoverskueligt for hende at vente så længe, fordi hun havde det skidt.

»Jeg havde det bare sådan: 'Jeg kan ikke vente i to måneder. Jeg er meget syg', og han sagde: 'Hør her.' Og han blev meget vred. 'Hvem tror du, du er? Du bliver nødt til at vente ligesom alle andre,' fortæller Easter til tv-staionen Fox26, som bragte et indslag om sagen for nylig.

Ethel Easter er sort og havde, da hun skulle opereres, et stort hår med fletninger af hår-extensions. Efter samtalen med lægen besluttede hun sig for at optage operationen, og mellem alle fletningerne gemte hun en lille båndoptager.

Hun blev chokeret, da hun bagefter hørte resultatet.

For knapt var Ethel Easter begyndt at snorke, før kirurgen fortalte de andre på operationsstuen, hvor besværlig en patient hun var.

»Hun er lidt af en mundfuld. Hun sagde nogle ting om os i klinikken, da vi ikke tog hende ind i løbet af to uger,« forklarede kirurgen og gjorde nar af hende:

»'Jeg vil ringe til en advokat og klage',« efterabede han, mens resten af teamet grinede.

Hertil tilføjede en anden på stuen:

»Det virker ikke som det rigtige at gøre over for personen, som skal operere dig.«

Andre på operationsstuen kommenterede hendes krop, og på båndet kan man høre de andre tilstedeværende grine af det.

»Har du set hendes topmave,« sagde en kvinde på båndet, mens en anden sagde til anæstesilægen:

»Precious møder Precious.«

Den sidste kommentar opfattede Ethel Easter som en henvisning til filmen 'Precious', som handler om en stor tyk sort kvinde.

En anden på operationsholdet refererede til Easter som 'always the queen.' (Altid dronningen, red.)

Kirurgen tilføjede også, at han havde ondt af hendes mand.

Efter operationen spillede Ethel Easter lydfilen for Quanell X, som er leder af en sort borgerrettighedsbevægelse i Houston.

»Da jeg hørte kommentarerne på båndet og lyttede til dem, blev jeg chokeret.«

»Jeg anede ikke, at kirurger, anæstesilæger og sygeplejersker opførte sig sådan på en operationsstue.«

The Harris Health System i Houston, som ejer det hospital, hvor Ethel Easter blev opereret, ønsker ikke at udtale sig om sagen, men henviser til tavshedspligt og patientrettigheder.

I en udtalelse forklarer hospitalet, at man har benyttet lejligheden til at indskærpe overfor personalet, at de til hver en tid skal tale respektfuldt om patienterne.