CONGO: M23 sværger, at oprørsgruppen vil generobre Goma, hvis Den Demokratiske Republik (DR) Congos regering ikke indvilliger i at forhandle med den inden mandag, oplyser aljazeera.com.

Oprørsgruppen afsluttede dens tilbagetrækning fra hovedbyen Goma i den østlige del af DR Congo lørdag i overensstemmelse med en aftale mellem gruppen og regionens ledere.

Talsmanden for M23, Bertrand Bisimwa, sagde søndag, at oprørerne endnu ikke har modtaget oplysninger om, hvorvidt regeringen har besluttet sig for at forhandle.

- Hvis forhandlingerne ikke er startet i morgen (mandag, red.) inden klokken 14 - 48 timer efter vores tilbagetrækning - vil vi generobre byen. Vi ved, at præsident Kabila er utroværdig, men vi ønsker at give vores venner en chance for også at indse det, sagde Bisimwa ifølge aljazeera.com.

Goma blev 20. november indtaget af oprørsstyrkerne M23, der fordrev præsident Kabilas regeringsstyrker og FNs fredsbevarende soldater.

M23 har blandt andet krævet, at alle politiske fanger bliver løsladt samt opløsningen af den nuværende valgkommission, der var ansvarlig under sidste års valgsvindel.

Oprørsstyrkerne består af tutsi-soldater, der udgør et mindretal i DR Congo.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.