DEN CENTRALAFRIKANSKE REPUBLIK: Myndighederne frygter, at voldeligt oprør er under opsejling i Den Centralafrikanske Republik, efter at oprørsalliancen Seleka CPSK-CPJP-UFDR tirsdag dræbte mindst 15 soldater, da de indtog minebyen Bria i det mineralrige land.

Angrebet på Bria fandt sted en dag efter, at oprørerne havde truet med at vælte Den Centralafrikanske Republiks præsident, Francois Bozize, hvis ikke han overholder en fem år gammel fredsaftale.

Oprørerne kræver blandt andet, at regeringen frigiver en række fanger og betaler oprørssoldaterne et allerede aftalt beløb for at nedlægge våbnene.

Nabolandet Chad har ifølge Reuters allerede sendt soldater til Den Centralafrikanske Republik for at hjælpe de svage regeringsstyrker.

Landet i det centrale Afrika har længe været plaget af ustabilitet, og det har fået investorer til at trække sig fra planlagte investeringer i blandt andet guld- og diamantindustrien.

Den Centralafrikanske Republik er tidligere fransk koloni, og en repræsentant fra det franske udenrigsministerium har udtrykt »dyb bekymring« over situationen i landet.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.