Venezuelas opposition kræver »hele sandheden« om præsident Hugo Chavez’ sundhedstilstand.

VENEZUELA: Oppositionen i Venezuela kræver, at regeringen fortæller »hele sandheden« om den kræftramte præsident Hugo Chavez’ tilstand. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Embedsmænd har erkendt, at præsidentens helbred er »delikat« efter hans fjerde kræftoperation på blot 18 måneder, men ellers har de været sparsomme med oplysninger om præsidentens tilstand.

Hugo Chavez har ikke udtalt sig offentligt i mere end tre uger, siden han gennemgik sin seneste kræftoperation i Cuba, hvor han stadig er indlagt.

Leder af oppositionen, der er forenet i Koalitionen for Demokratisk Enhed (MUD), Ramon Aveledo bebrejder regeringen for ikke at holde sit ord om at holde venezuelanerne informeret om Chavez.

- Den officielle historie (om Cahvez’ helbred) skjuler flere oplysninger, end den giver, sagde Aveledo ifølge Reuters på et pressemøde onsdag.

- Vicepræsidenten har selv lovet at fortælle sandheden, uanset hvad den er. Fint, det bør han så gøre. Han bør fortælle hele sandheden, sade Aveledo.

Vicepræsident Nicolas Maduro, som Chavez udpegede som sin stedfortræder i sidste måned, afkræftede tirsdag rygter om, at præsidenten er for syg til at fortsætte i embedet.

Under den seneste operation 11. december blev den 58-årige socialistleder ramt af voldsomme blødninger. Det har siden medført flere infektioner, hvilket har fået hans tilhængere til at frygte, at Chavez aldrig returnerer til Venezuela - en frygt, som har fået yderligere næring af, at han ikke har givet livstegn fra sig i tre uger.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.